Pasca - reteta simpla

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Apr 2014 | 4180 vizualizari

 

In fiecare an am facut pasca, am incercat retete noi de fiecare data. Niciodata nu mi-a placut 100%, sau blatul a crescut prea mult, sau branza imi ramanea cruda. Anul acesta am facut o reteta foarte simpla si am pus la cuptor in mai multe tavi mici, ca sa fiu sigura ca nu imi ramane nici cruda nici nu imi iese pe jumatate din tava :). Cu siguranta si cei nepriceputi pot sa o faca daca au putintica vointa si ingredientele necesare.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza de vaci dulce, foarte bine scursa (de preferat prin tifon)
  • 400 g smantana
  • 5 oua
  • 1 unt
  • 200 zahar pudra
  • 250 g stafide
  • 3 zahar vanilat
  • 4 linguri de gris
  • 2 linguri faina
  • 1 pudinga de vaniilie
  • 1 esenta vanilie
  • coaja a 2 lamaie
  • coaja a 1 portocala
  • 1 rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca - reteta simpla:

Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele.

Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat incorporam branza, pudinga, coaja de citrice, stafidele stoarse foarte bine, grisul si faina, le batem cu mixerul pana devin spuma. Albusurile se bat cu praf de sare si treptat se adauga in compozitie. Aluatul se toarna in tavi mici care se introduc in cuptorul fierbinte la foc mic pana se rumenesc (40 min). Le scoatem pe rand, punem folie de aluminiu deasupra si le mai lasam inca 30 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Am folosit 3 tavi din aluminiu de unica folosinta (cele mici rotunde) si o tava mica patrata 15x15 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasca - reteta simpla 312832
retete culinare - Pasca - reteta simpla 312834
retete culinare - Pasca - reteta simpla 312837
retete culinare - Pasca - reteta simpla 312924

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

23.04.2014, 10:54

MIUTA 1

23.04.2014, 12:58

Rocsi 1

23.04.2014, 20:11

Foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59