Pască tradițională

de CulinaryRainbow in Prajituri, 19 Apr 2015 | 1177 vizualizari

 

Am descoperit în ultimele zile tot felul de rețete de Pască, care mai de care mai atrăgătoare. Două dintre ele mi-au atras atenția: una fără aluat și una cu ciocolată. Am să le încerc, cu siguranță, dar parcă de Sfintele Sărbători de Paște tot pasca tradițională mi se pare mai potrivită.

Mă poartă în timp, mă face să-mi amintesc frumoasele sărbători petrecute în familie. Când eram micuță, îmi plăcea tare mult să stau pe lângă mama să împletesc aluatul și să gust din brânza dulce cu stafide.
Iată ce vă propun:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat ( pentru o tavă cu diamentrul de 26 cm ):
  • 320 g făină pentru cozonac
  • 100 g zahăr
  • 100 ml lapte cald
  • 120 g brânză proaspătă de vaci
  • două gălbenușuri
  • 50 g unt moale
  • un plic cu drojdie uscată
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie

  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 300 g brânză de vaci
  • un ou + cele două albușuri rămase de la aluat
  • 3 linguri cu griș
  • 50 g unt
  • 50 g smântână grasă
  • 100 g stafide hidratate
  • coaja de la o lămâie
  • două plicuri cu zahăr vanilinat
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască tradițională:

Mai întâi de toate am frământat aluatul.

 Într-un castron încăpător am cernut făina și am amestecat-o cu drojdia uscată. Separat, într-un alt castron am amestecat brânza cu restul ingredientelor.

Am făcut o adâncitură în făina din celălalt castron și am turnat în ea maglavaisul.

Am frământat până când am obținut o cocă densă și elastică. Am lăsat-o să dospească aproximativ 45 de minute în loc cald.

În timp ce aluatul a dospit m-am ocupat de umplutură.

Am separat ouăle. Am pus albușurile deoparte.

Într-un castron încăpător am amestecat brânza cu restul ingredientelor, obținând o cremă de brânză fină și aromată.

După ce aluatul a dospit batem și albușul spumă tare și îl încorporăm ușor în crema de brânză.

Am împărțit aluatul dospit în 3 părți egale. O parte am întins-o și am așezat-o pe fundul tăvii. Celelalte două bucăți de aluat le-am împletit și am realizat marginea păștii.

Am pus umplutura de brânză în pască, apoi am uns-o cu grijă cu un ou bătut. Am mai lăsat-o să dospească 15 minute timp în care am încins cuptorul.

Am copt-o 20 de minute la 170 de grade, apoi am crescut temperatura cuptorului la 180 de grade și am mai lăsat-o aproximativ 10 minute.

 Este o pască umedă, cu miros și gust îmbietor. Este apreciată de toată lumea pentru faptul că nu este seacă/uscată.

 Paște cu lumină și liniște în suflet! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pască tradițională 376788
retete culinare - Pască tradițională 376789
retete culinare - Pască tradițională 376790
retete culinare - Pască tradițională 376791
retete culinare - Pască tradițională 376792
retete culinare - Pască tradițională 376793
retete culinare - Pască tradițională 376794
retete culinare - Pască tradițională 376795
retete culinare - Pască tradițională 376796
retete culinare - Pască tradițională 376797
retete culinare - Pască tradițională 376798

COMENTARII (23)

CulinaryRainbow 1

20.04.2015, 18:12

Mulțumesc frumos!

Rocsi 1

20.04.2015, 20:58

Cat de frumoasa!

CulinaryRainbow 1

20.04.2015, 23:54

Mulțumesc, Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: