Pasta din fasole rosie si porumb

de Panacris in Mancaruri de post, 20 Feb 2021 | 3050 vizualizari

 

Un aperitiv creat ad-hoc, cu ingredientele disponibile din cămară, pliată oarecum pe rețeta clasică de fasole bătută, făcăluită sau …..! 😉

 

INGREDIENTE

  • Boabe de fasole roșie în conservă cca. 500 g,
  • Boabe de porumb în conservă cca. 200 g,
  • Ulei de porumb cca. 100 ml,
  • Usturoi cca 4 căței
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată.
  • Pentru topping:
  • Ceapă galbenă 1 bucată mare,
  • Ulei de porumb cca. 50 ml,
  • Boia de ardei dulce cca. 2 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta din fasole rosie si porumb:

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce pe lângă râșnit, blend-uit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa mărunțită și usturoiul se pun la gătit în vasul blender-ului minunat. Se asezonează de sare, piper, ulei, apă, vigita, apoi se setează, blender-ul la al doilea program de gătire „sos cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Pentru topping:

Ceapa feliată julien se călește în  în uleiul de porumb, cca, 5 minute la foc mediu, neacoperit, apoi se asezonează de boia, se amestecă energic până ce se înglobează, atenție cu focul oprit, ca să nu se amărească boiaua! 😉

Am devorat-o asezonată cu ceapă călită în ulei și boia de ardei dulce!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta din fasole rosie si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta