Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!

de Panacris in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 19533 vizualizari

 

Un gem fin, dulce acrisor foarte bun la caltite sau prajitura cu foi de miere si crema de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • pasta de macese 5 kg,
  • zahar tos 4 kg.
Portii: 19
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!:

De regula se iau  macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,  se acopera cu apa , punandu-se la fiert, pana se obtine o pasta consistenta, dupa care se trec printr-o sita fina. In final se pun parti egale de pasta si de zahar si se fierb din nou cateva minute. Mama parcurge in fiecare an aceasta etapa! Eu recunosc ca am sarit peste aceasta parte, ;),  deoarece am achizitionat pasta gata procesata  (www.fructenaturale.ro ), si doar am adaugat la 5 kg de pasta de macese 4 kg de zahar, am fiert la foc mic cca.2 ore, apoi am pus in borcanele fierbinti ( mi-au iesit 19 borcanele!!!), am inchis ermetic si am lasat la odihna intre paturi pana a doua zi. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181049
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181050
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181051
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181052
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181053
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181054
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181055
retete culinare - Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch! 181056

COMENTARII (21)

Intunericitu 1

19.10.2012, 19:35

Eu acum o fierb. Am comandat 10 litri de la firma fructe naturale si am pus 6 kg de zahar. E dulce, buna si nu cred ca va apuca luna mai!

diaconta 1

19.10.2012, 19:44

Intunericitu ce ID haios
Ia sa ne aduci si noua niste gem de macese

Panacris 1

19.10.2012, 21:12

Intunericitu, bafta in continuare. Intradevar ca, ciudat ID-ul tau. Ma bucur ca ai reusit sa prinzi pasta de macese de la firma de fructe naturale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55