Paste (amestec) cu lapte si rom

de robert_b in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 3376 vizualizari

 

Desertul copilariei,se face destul de usor,si sunt foarte delicioase.M-am inspirat foarte putin de la Rocsy ,dar foarte putin.

 

INGREDIENTE

  • 150gr paste(amestec)
  • 600 ml lapte dulce
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 50 gr. nuca
  • 50 gr. alune
  • o frunzulita menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste (amestec) cu lapte si rom:

Se pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce opriti focul,adaugati zaharul,zaharul vanilat,si esenta de rom(optional daca mai doriti si alte arome,de exemplu:scortisoara,puteti sa adaugati.) ,amestecati,lasati putin sa se raceasca,iar apoi serviti cu nuca,si alune maruntite foarte putin cu un cutit.

TIPS-URI

1

Dupa cum v-am mai spus puteti sa mai adaugati si alte arome

2

Eventual puteti adauga fructe uscat (merisoare;goji),depinde de gusuturile dvs.

3

Daca doriti sa faceti sosul mai repede,gros adaugati putin amidon

4

Puteti dubla cantitatea foarte usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste (amestec) cu lapte si rom" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu lapte