Paste (amestec) cu lapte si rom

de robert_badica in Dulciuri, 21 Oct 2014 | 566 vizualizari

 

Desertul copilariei,se face destul de usor,si sunt foarte delicioase.M-am inspirat foarte putin de la Rocsy ,dar foarte putin.

 

INGREDIENTE

  • 150gr paste(amestec)
  • 600 ml lapte dulce
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 50 gr. nuca
  • 50 gr. alune
  • o frunzulita menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste (amestec) cu lapte si rom:

Se pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce opriti focul,adaugati zaharul,zaharul vanilat,si esenta de rom(optional daca mai doriti si alte arome,de exemplu:scortisoara,puteti sa adaugati.) ,amestecati,lasati putin sa se raceasca,iar apoi serviti cu nuca,si alune maruntite foarte putin cu un cutit.

 

TIPS-URI

1

Dupa cum v-am mai spus puteti sa mai adaugati si alte arome

2

Eventual puteti adauga fructe uscat (merisoare;goji),depinde de gusuturile dvs.

3

Daca doriti sa faceti sosul mai repede,gros adaugati putin amidon

4

Puteti dubla cantitatea foarte usor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste (amestec) cu lapte si rom 348396
retete culinare - Paste (amestec) cu lapte si rom 348397
retete culinare - Paste (amestec) cu lapte si rom 348398
retete culinare - Paste (amestec) cu lapte si rom 348399
retete culinare - Paste (amestec) cu lapte si rom 348400

COMENTARII (14)

iri_iri 1

21.10.2014, 23:14

Panacris 1

22.10.2014, 07:57

Rocsi 1

22.10.2014, 21:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55