Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara

de mirela0911 in Paste, 15 Feb 2019 | 8359 vizualizari

 

Aceste Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara pot fi gatite pentru un pranz sau o cina gustoasa si satioasa!
Pastele spiralate se combina perfect cu sosul de carne si rosii. Sunt satioase si usor de facut, dar, in acelasi timp, nu foarte grele, datorita combinatiei cu carnea slaba de pui.
Pentru Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara ai nevoie de urmatoarele ingrediente: paste, piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii in sos, usturoi, cascaval.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
  • 500 g paste fainoase (de care doriti)
  • 1 buc piept de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 conserva cu pulpa de rosii in sos
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • 100 g cascaval
  • oregano, busuioc maruntit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara:

Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara

Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec sub un jet de apa rece si se pun sa se scurga de apa.

Pieptul de pui se spala, se sterge de surplusul de apa si se taie fasiute. 

Intr-o cratita se toarna 2 lg ulei si se pune carnea sa se caleasca. Se presara putina sare si se lasa pana scade apa care o lasa si incepe sa se rumeneasca usor. Se scoate pe o farfurie.

Ceapa se curata si se taie marunt. In aceeasi cratita se pune restul de ulei si se pune ceapa la calit. Se taie si ardeiul gras in feliute si se pune peste ceapa. Se lasa impreuna sa se caleasca. Se adauga apoi pulpa de rosii cu sos, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga carnea de pui si se mai lasa pe foc.

Intre timp se curata usturoiul, se feliaza, se pune peste sos si se mai adauga oregano si busuioc dupa gust.

Se pun pastele fainoase si se amesteca. Jumatate din cantitatea de cascaval se da pe razatoarea cu gauri mici si se pun peste paste. Se amesteca totul pana se incorporeaza bine iar restul de cascaval se presara deasupra. Se acopera cratita cu un capac si se lasa 2-3 minute pana se topeste cascavalul, apoi se stinge focul. 

Incearca si reteta de Paste cu sunculita si oua, absolut delicioase sau merita sa prepari o portie de Rulouri de paste cu pui, o reteta foarte usoara si gustoasa.

Iti recomandam sa faci si reteta de Paste gratinate cu ton si mozzarella.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ar merge si niste ciuperci calite impreuna cu ceapa si ardeiul.

2

Daca nu aveti pulpa de rosii, se poate folosi un sos de rosii simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete Bologneze