Paste cu carne la cuptor

de gaby_duceag in Paste, 5 Apr 2015 | 4070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste (eu am pus farfalle si paste patratele)
  • 200 gr cascaval
  • nucsoara
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura unt
  • 4 oua

Pentru sosul de carne

  • 300 gr carne tocata (de porc)
  • o ceapa
  • 1/2 morcov
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne la cuptor:

  1. Pregatesti intai sosul de carne.
  2. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline.
  3. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins.
  4. Calesti un minut si adaugi carnea tocata. Amesteci 2-3 minute in vas apoi torni sucul de rosii si 50 ml apa.
  5. Lasi la fiert la foc mic aproximativ 10 minute adaugand, daca mai este necesar, putina apa. Potrivesti gustul de sare, pui putin busuioc, mai lasi cateva secunde apoi opresti focul.
  6. Pui un vas cu 4 litri apa la fiert. Adaugi 0 lingurita de sare, o lingura de ulei de masline si putina nucsoara rasa. Cand apa a dat in clocot pui pastele si le fierbi dupa timpul indicat pe pachet.
  7. Cand sunt gata le rastorni intr-o strecuratoare si le treci pe sub jet de apa rece.
  8. Pregatesti un vas termorezistent si-l ungi cu unt.
  9. Torni jumatate din cantitatea de paste, pui apoi carnea cu sos si jumatate din cantitea din cascaval ras.
  10. Pui restul de paste apoi cele 4 oua bine batute cu putina sare.
  11. Distribui uniform restul de cascaval si bagi vasul in cuptor, la foc mediu, pana ce incepe sa se rumeneasca usor.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374653
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374654
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374655
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374656
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374657
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374658
retete culinare - Paste cu carne la cuptor 374659

COMENTARII (31)

Sim0na 1

06.04.2015, 18:28

buna mancarica, fain vas! nu le-as refuza pe ambele

DIANA B 1

07.04.2015, 09:58

Buuun tare !

Reteta sau vasul e de la Medi ? Chiar ea oare ce mai face , ca n-o mai vad pe-aici , calatoreste cred

mihaelar63 1

16.04.2015, 01:31

De la pastele acestea bune nu pot lipsi . Chiar daca mai tarziu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D