Paste cu ciuperci

de DanaModog in Penne, 2 Ian 2015 | 2328 vizualizari

 

Dupa parerea mea exista 2 tipuri de persoane, cele care prefera sosul alb si cele care prefera sosul rosul. Eu eram convinsa ca nu o sa imi placa sosul rosu, pana cand m-am indragostit. Iubitul meu mi-a gatit acest sos cu spaghete (din nou mie nu imi placeau spaghetele si nici in ziua de azi nu le mananc numai daca sunt cu acest sos), dar ideea e ca acest sos a ajuns la sufletul meu si vreau sa se bucure si alti de el. Aceasta reteta este ca un mic pod care ma duce sa retraiesc cele mai bune amintiri.

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline cat sa acore oala
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 250 g ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de patrunjel
  • 500 ml bulion
  • sare si piper
  • 400 g paste (eu am folosit penne)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ciuperci:

Se caleste ceapa in ulei, dupa se adauga morcovul taiat dupa preferinte si ciupercutele spalate si taiate, se lasa sub capac pana se evapora apa lasata de ciuperci si se adauga bulionul, sarea, piperul, patrunjelul taiat si usturoiul presat. Se mai lasa 15 minute. Dupa ce e gata se pun pastele si se amesteca cu sosul.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Merge perfect cu parmezan ras pe deasupra.

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04