Paste cu sos alb

de botcrina in Paste, 29 Iun 2015 | 7340 vizualizari

 

Zilele trecute eram în pană de idei, nu ştiam ce să mai gătesc, aşa că din ce aveam prin casă am încropit această reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 ouă
  • 100 g măsline negre
  • 150 g caşcaval
  • 500 g paste
  • 100 ml smântână
  • 100 ml iaurt
  • 2-3 crenguţe de mărar verde
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos alb:

Punem pieptul de pui bine spălat la fiert cu puţină sare. În acelaşi timp fierbem separat ouăle tari.

Fierbem pastele aldente, le scurgem de apă şi le trecem pe sub un  jet de apă rece ca să nu se lipească.

Tăiem caşcavalul cubuleţe. 

Când s-a răcit peptul de pui îl tăiem de asemenea cubuleţe.

Curăţăm ouăle de coajă, apoi le tăiem cubuleţe.

Preparăm sosul alb amestecând smântâna cu iaurt şi mărarul tocat mărunt, potrivim după gust cu sare şi piper.

Într-un bol punem pastele, apoi caşcavalul, pieptul de pui, ouăle, măslinele şi la final sosul alb, amestecăm bine.

Se poate servi imediat după ce ingredientele s-au acoperit cu sos din abundenţă.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot adăuga şi alte ingrediente după gustul fiecaruia;

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui in sos de rosii cu busuioc