Paste cu spanac si rosii (de post)

de Miha in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 3489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pastele cu spanac:
  • 1 legatura spanac
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • 1 lingurita sare
  • Pentru pastele cu rosii:
  • 1/2 cutie rosii in suc
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • Pentru garnitura:
  • fasole verde pastai
  • boabe de porumb
  • usturoi
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si rosii (de post):

Pastele cu spanac:

Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit.

Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Pentru intins si taiat am folosit masina de paste. Daca nu dispuneti de masina, intindeti aluatul pe masa infainata, in foaie subtire. Se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii.

Pastele se rasfira apoi pe masa infainata si se lasa sa se usuce putin.

Pastele cu rosii:

Rosiile le pasam. Amestecam intr-un castron pasta obtinuta cu sare si ulei de masline, apoi adaugam faina cat sa obtinem un laut elastic si nelipicios.

Pentru taiat se procedeaza intocmai ca si la pastele cu spanac.

Pastele se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 2-3 minute. Se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece.

Le puteti servi cu orice va place voua. Eu am folosit legume.

Fasolele pastai si boabele de porumb se fierb in apa cu sare, apoi se pun intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie incinge cateva linguri cu ulei de masline, apoi adaugam legumele si le "perpelim" cateva minute. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust.

Amestecam pastele si legumele intr-un castron si...masa e gata. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu spanac si rosii (de post) 155529
retete culinare - Paste cu spanac si rosii (de post) 155530

COMENTARII (36)

ionela2682 1

03.05.2012, 16:59

Miha 1

03.05.2012, 18:05

jolygina 1

06.05.2012, 00:54

am vz odata la tv cum se fac ,arata super ale tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S