Pastrav la cuptor

de Sylvia in Pastrav, 7 Sep 2015 | 21717 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si delicioasa, deosebita si prin caramelizarea pastravului in otet balsamic si vin alb cat si prin povestea frumoasa a unei zi de vara , petrecuta cu fiul meu intr-un parc natural de unde am luat si pestele.
Povestea pestelui incepe intr-o insorita zi de vara in care am mers cu fiul meu intr-un parc natural din Nordul Frantei, Domaine de Vendresse, unde am facut picnic, tiroliana, ne-am jucat in aer liber, am vazut un acvariu, am vazut bazine transparente unde copiii puteau sa vada cum cresc pestii, se putea pescui liber vreo 4 feluri de pesti.

Noi am plecat de acolo cu un exemplar frumos de 1 kg de pastrav somonizat (cu carnea roz) pe care sunt sigura ca r fi invidios orice bun pescar:).

 

INGREDIENTE

  • pastrav proaspat
  • vin alb demidulce
  • ierburi de provence
  • rosii cerise
  • usturoi
  • dafin
  • ulei masline
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • otet balsamic de calitate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la cuptor:

Pentru prepararea lui am ales metoda la cuptor, rapida si care pastreaza intreaga savoare a pestelui. Pestele a fost curatat bine , spalat si sters. L-am asezonat pe toate partile si la interior cu sare,piper proaspat macinat, ierburi de provence. 

Se pune intr-un vas mare termorezistent si se adauga peste el 100 ml de vin alb demidulce, 2 linguri de ulei de masline, putin dafin, un catel de usturoi faiat fin, cateva rosii cerise. Se acopera cu o folie si se lasa la rece pret de cateva ore, intorcandu-se din cand in cand pentru ca sa se patrunda de arome. 

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Inainte sa punem pestele la cuptor turnam peste el 3-4 linguri de otet balsamic negru, acesta il va carameliza si ii va da exact aciditatea de care are nevoie, este o minunatie de combinatie, am testta pentru prima data aceasta idee a mea dar am fost incantata de rezultat. 

Se lasa la cuptor in functie de marime, eu l-am lasat 20 minute cu folie de aluminiu peste el si inca 15 fara , stropindu-l cu suc din tava din cand in cand sa se faca  o crusta aurie. 

Se serveste cu orice garnitura doriti, legume in aburi, orez basmati, cartofi in aburi. Va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

otetul balsamic se pune chiar inainte de cuptor ca sa nu coloreze carnea

RETETA IN IMAGINI

Pastrav la  cuptor-0
Pastrav la  cuptor-1
Pastrav la  cuptor-2
Pastrav la  cuptor-3
Pastrav la  cuptor-4
Pastrav la  cuptor-5
Pastrav la  cuptor-6
Pastrav la  cuptor-7

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

07.09.2015, 21:42

bun bun

Catalina L 1

07.09.2015, 22:14

delicioasa reteta si frumoase poze

noiinbucatarie 1

26.02.2016, 19:24

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04