Pastrav la gratar

de susu in Pastrav, 22 Iun 2012 | 14903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi potriviti
  • condimente : curry, boia, sos de soia, rozmarin, cimbru, piper, vegeta,
  • sos de curry
  • varza si marar pentru salata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se aseaza intr-un bol un rand de varza un rand de sare sau vegeta si piper proaspat macinat, marar tocat si ulei de masline. Se lasa ceva timp dupa care se freaca putin sa-si lase zeama si se potriveste de otet si ulei. Pestelui i se fac cateva incizii pe fiecare parte pentru aspect si pentru a se patrunde sigur in interior. Se pune pastravul in folie de aluminiu sau hartie de copt bine stransa si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute pe fiecare parte. Este foarte important timpul de coacere pentru ca pestele sa nu fie nici crud nici prea uscat. Se lasa apoi 10 minute sa se raceasca in folie dupa care se serveste cu salata de varza si lamaie. Pentru a nu se lipi pestele de folie se unge aceasta din urma cu putin ulei pentru ca pestele sa ramana cu pielita intreaga.

Alte variante de reteta:

1) Pastravul se presara cu sare, rozmarin, 1/3 pachet de unt in interiorul burtii, o bucata peste el, se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, se infoliaza si se coace la foc mic 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu cartofi nature si felii de lamaie.


2) 50 ml ulei masline, 3 pastravi, 10 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 100 ml suc de rosii, cimbru, sare, piper.

Pastravul curatat si spalat se cresteaza, usturoiul se piseaza si se mixeaza cu uleiul pana se face o maioneza, se adauga condimentele, rosiile, patrunjelul tocat. Se unge pestele peste tot, se pune in folie si se lasa cateva ore bune sau de pe-o zi pe alta. Se pune pestele pe gratar 5-6 minute in functie de marimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la grătar