Pastrav si ciupercute la gratar

de Adinacarla in Pastrav, 2 Mai 2013 | 3134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav
  • 3-4 ciuperci mai mari
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • apa
  • un strop de ulei
  • sare
  • faina de malai
  • Pentru sosul de usturoi
  • 6 catei de ustuoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri smantana
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav si ciupercute la gratar:

Spalam bine pestele ( eu de data asta am avut peste congelat). Pisam bine cateii de usturoi si-i amestecam cu zeama de la jumate de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Cu "sosul" obtinut ungem bine pestele, in interior cat si pe exterior. Punem pestele intr-un castron pe care-l acoperim cu folie alimentara si-l tinem la frigider 1-2 ore pana cand il vom pune pe gratar.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim ciupercile. Le curatam si le scoatem piciorusele. asezam ciupercile pe gratar si dupa cateva minute vom pune si pestele.

Cat timp se fac pe gratar pestele si ciupercutele pregatim mamaliga si sosul de usturoi.

Mamaliga

Punem apa la fiert si adaugam in ea sare si ulei. cand apa incepe sa fiarba adaugam faina de malai in ploaie si amestecam cu grija sa nu se formeze "cocoloase'.

Sosul de usturoi:

Pisam bine cateii de usturoi, punem sare, piper si ulei adugam treptat in timp ce frecam usturoiul pana devine ca o mainoneza. La final adaugam smantana si omogenizam.

O reteta simpla, rapida dar gustoasa.

Pofta buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pastrav si ciupercute la gratar-0
Pastrav si ciupercute la gratar-1
Pastrav si ciupercute la gratar-2

COMENTARII (5)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

02.05.2013, 14:26

Rocsi

Rocsi 1

02.05.2013, 20:52

adry88

adry88 1

02.05.2013, 22:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!