Pate de casa, cu portocala si migdale

de laura_n in Ficat, 25 Ian 2016 | 1089 vizualizari

 

Aceasta reteta a fost preparata pentru provocarea culinara Cutia Misterelor, o provocare pe care eu o indragesc mult.


Pot sa spun ca poate suna ciudat combinatia de ingrediente, dar credeti-ma, numai gustand o sa intelegeti de ce spun ca e delicatesa.


Portocala actioneaza ca un fel de acid, deloc nu iese compozitia acra, iar nucsoara si migdalele o definitiveaza.


Marmelada cu whisky e usor amaruie, merge de minune in compozitie. Insa gusturile nu se discuta, astfel incat, poate sa nu fie pe placul vostru, in timp ce eu ma declar incantata de acest rezultat!


:))))


 


 

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr ficatei pui
  • - 200 - 300 gr carne de pui (pulpa)
  • - 1 portocala
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara
  • - 100 gr unt
  • pt topping:
  • - 1-2 lg marmelada de portocale cu whisky
  • - 2/3 lg ulei de masline
  • - coaja uscata de portocale
  • - sare
  • - piper
  • - 50 gr migdale
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa, cu portocala si migdale:

Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume.

Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de pielite. Se lasa sa sfaraie un pic, apoi se stinge totul cu putina zeama de la supa de carne. Se adauga si carnita si se lasa sa fiarba inabusit. Se potriveste gustul cu sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce s-au patruns bine, se dau deoparte si se lasa putin la temperat.

Se pune totul intr-un blender, se adauga untul si se mixeaza spuma compozitia. Daca iese prea inchegata, se mai adauga putina zeama de la supa.

Se toarna intr-o forma de ceramica (preferabil), se stropeste cu putin ulei de masline, cateva lingurite cu marmelada diluata cu putina apa.

Migdalele se rumenesc putin, se toaca grosier si se presara peste pate. Se macina putina pudra de coaja uscata de portocala, un praf de nucsoara. Se da la rece pana in momentul servirii.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pate de casa, cu portocala si migdale 424561
retete culinare - Pate de casa, cu portocala si migdale 424562
retete culinare - Pate de casa, cu portocala si migdale 424563
retete culinare - Pate de casa, cu portocala si migdale 424564
retete culinare - Pate de casa, cu portocala si migdale 424565

COMENTARII (34)

miki_a 1

28.01.2016, 12:41

Foarte interesant ce ai facut si combinat si sigur delicios!

Raluca57 1

31.01.2016, 07:50

L-am făcut, este foarte bun! O combinație de arome foarte reușită. N-am mai găsit la Lidl acea marmeladă, așa ca am preparat-o singură, cum am crezut eu ca trebuie să fie. Cu siguranță voi repeta rețeta.

dantes 1

10.02.2016, 07:40

Interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S