Pate de ficat cu carne

de mihaelar63 in Mezel de casa, 13 Oct 2014 | 2937 vizualizari

 

Cum primeam cate un pui de casa puneam ficatelul separat . Cand s-au adunat trei ficatei de pui si unul de curcan am zis ca e momentul pentru un pateu de ficat preparat in casa .O singura data daca incercati prepararea pateului acasa , nu veti mai dori sa cumparati din comert .Pentru aceasta reteta m-am documentat pe site-urile frantuzesti de profil .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr ficat pui , curcan[ 3ficatei de pui + unul de curcan]
  • 400 gr piept pui+ curcan
  • 2 galbenusuri [ eu asa am avut din pui ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  • 1 lingurita condimente cu piper de Szechuan[piper,usturoi,chili,oregano,rozmarin]
  • 1 cartof fiert[ optional ]
  • 20 gr bacon [ optional]
  • 1-2 linguri coniac
  • 3-4 linguri vin
  • 100 gr unt
  • 100 gr smanatana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu carne:

  1. Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt .
  2. Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt .
  3. Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc impreuna cateva minute .
  4. Condimentati cu  boia , nucsoara , condimente cu piper de Szechuan .
  5. In acest momentse pune coniacul , vinul si foaia de dafin .
  6. Fierbeti impreuna 5 minute pana cand se evapora alcoolul .
  7. Lasati sa se raceasca si puneti un cartof cald proaspat fiert/ copt si baconul  . Mixati cu ajutorul mixerului vertical .
  8. Succesiv adugati  sare ,untul si smantana, mixand in continuare .
  9. Puneti pateul la rece si serviti alaturi de legumele preferate pe feliute de paine prajita sau cartofi fierti .
 

TIPS-URI

1

ATENTIE- se sareaza doar la sfarsit pentru a preintampina intarirea ficatului.

2

Pateul este foarte gustos servit si cu castraveti murati .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pate de ficat cu carne 346911
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346912
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346914
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346916
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346917
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346922
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346925
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346928
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346930
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346934
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346935
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346937
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346939
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346940
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346942
retete culinare - Pate de ficat cu carne 346944

COMENTARII (29)

reisnaor_2006 1

13.10.2014, 22:20

foarte bun

kukibella 1

14.10.2014, 11:55

babi5 1

10.11.2014, 08:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D