Pateu de casa

de Tuxedo in Ficat, 28 Mai 2013 | 26895 vizualizari

 

Foarte sanatos si mult mai bun decat ce se gaseste in comert.

Si daca vreti sa mancati ceva foarte gustos la micul dejun sau sa va impresionati musafirii cu un antreu deosebit, va recomand acest pateu de casa aromat cu cateva mirodenii si vin alb!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de pui
  • 100 gr unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • o ceapa mica
  • 100 ml vin alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de casa:

Spalam ficatul si il punem la fiert in apa rece. Cand a dat intr-un clocot, aruncam apa, il spalama si il punem din nou la fiert.

Cand este gata, il punem in robotul de bucatarie (sau il dam prin masina de tocat sau il strivim bine cu furculita) si il maruntim foarte bine.

Adaugam untul la temperatura camerei si mixam, apoi adaugam sarea, piperul si cimbrul dupa gust. Eu am pus cimbru doar cat am luat intre doua degete.

Calim o ceapa mica in 3 linguri ulei si o stingem cu 100 ml vin alb. O adugam si pe aceasta ficatului si mixam pana la omogenizare.

Este extraordinar de aromat si de bun, de acum incolo nici nu mai cumpar pateu din comert, nu se compara gustul iar cine doreste un pateu mai bio, aceasta este reteta , daca aveti ficat de la gaini de casa, atunci este ideal!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pateu de casa 231577
retete culinare - Pateu de casa 231578
retete culinare - Pateu de casa 231579
retete culinare - Pateu de casa 231580
retete culinare - Pateu de casa 231581

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

28.05.2013, 18:21

Delicios!

mena29 1

28.05.2013, 18:31

Mi-ai adus aminte sa mai fac si eu ca nu am mai facut de multa vreme. Eu faceam o reteta a Gabytei si e tare gustos!Asa e,nu se compara cu cel din comert!

Rocsi 1

28.05.2013, 20:52

Bravo Gabriela..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D