Pateu de ficat cu visinata si migdale

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2016 | 518 vizualizari

 

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la  pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut  . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce-  usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant ,  de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!


 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ficatei de curca si rata
  • 100 gr bacon
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 -3 linguri cherry sau visinata
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • nucsoara pudra
  • fulgi de migdale
  • merisoare
  • mere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu visinata si migdale:

  1. Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
  2. Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust placut la  gatit .
  3. Scurgeti laptele de pe ficat si clatiti bine cu apa rece .
  4. Lasati ficatul sa se scurga bine de lichid intr-o sita .
  5. Curatati si spalati bine prazul . Maruntiti prazul .
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti ulei ,o lingura de unt si baconul feliat .
  7. Inabusiti prazul si adugati ficateii , cimbrul , foile de dafin si usturoiul taiat fin .
  8. Se amesteca si se pune visinata .
  9. Cand s-a evaporat lichidul[5-10 minute ] se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine .
  10. Se indeparteaza foile de dafin .
  11. Adugati restul de unt , mustarul , sare si nucsoara[ dupa gust ] .
  12. Omogenizati compozitia cu blendarul pana obtineti o pasta fina .
  13. Pateul se poate pune in forme mici  tapetate cu fulgi de migdale care apoi se rastoarna .
  14. Serviti pateul cu visinata si migdale insotit de felii acrisoare de mere si merisoare dulci uscate .
 

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va avea un gust placut si va fi pufos cu gust placut la gatit .Este valabil pentru toate sortimentele de ficat .

2

Sararea ficatului se face obligatoriu la sfarsit .Sarat la inceput el va fi tare .Sarat la sfarsit va avea un interior pufos si gustos .

3

Un pahar de vin rozee usor fructat ar fi cel mai potrivit pentru acest preparat .

RETETA IN IMAGINI

Pateu de ficat cu visinata si migdale-0
Pateu de ficat cu visinata si migdale-1
Pateu de ficat cu visinata si migdale-2
Pateu de ficat cu visinata si migdale-3
Pateu de ficat cu visinata si migdale-4
Pateu de ficat cu visinata si migdale-5
Pateu de ficat cu visinata si migdale-6
Pateu de ficat cu visinata si migdale-7
Pateu de ficat cu visinata si migdale-8
Pateu de ficat cu visinata si migdale-9
Pateu de ficat cu visinata si migdale-10
Pateu de ficat cu visinata si migdale-11
Pateu de ficat cu visinata si migdale-12
Pateu de ficat cu visinata si migdale-13
Pateu de ficat cu visinata si migdale-14

COMENTARII (37)

mihaelar63

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:36

Daniela

mihaelar63

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Dia de trei cate trei sau or fi cate doua :S

mihaelar63

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Aurelia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!