Pateu de peste

de Denissa in Conserve, 9 Oct 2011 | 10447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg peste (de preferat novac sau fitofag)
  • 400 ml otet
  • 2 litri apa
  • 4 kg ceapa
  • foi de dafin
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 l ulei
  • 3/4 borcan bulion (de 720 ml) sau un borcan de 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de peste:

Cele 5 kg de peste se taie de-a lungul si apoi in felii late de 2 degete. Se pune intr-o oala inpreuna cu apa, otetul, foile de dafin, sare si zahar.

Se lasa la fiert pana se sfarma oasele. Dupa ce s-a fiert se scot bucatile de peste si se pun la racit.

In zeama care a ramas se pune ceapa taiata pestisori si se fierbe 10-15 minute. Se scoate ceapa si se pune si ea la racit.

Ceapa si pestele se dau prin masina de tocat.

Se toarna 1 l ulei intr-o cratita si se pune pestele si ceapa tocate impreuna cu bulionul.

Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba amestecand mereu.

Cand uleiul a iesit la suprafata este gata.

Se pune in borcane si se fierbe in baie de abur.

Ies cam 20-22 borcane.

 

TIPS-URI

1

daca luati pesti mai mici aveti toate sansele ca oasele sa se sfarme atunci cand sunt fierte cu otet.

2

daca luati pesti mari va trebui sa alegeti oasele pentru ca nu se vor fierbe

3

nu lasati nici ceapa nici pestele dupa ce s-au fiert sa se raceasca in apa in care au fiert.

4

se poate pregati in orice anotimp pentru ca reteta nu depinde de legume de sezon

COMENTARII (10)

adry88

adry88 1

10.10.2011, 12:30

interesant dar cred k e bun

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

10.10.2011, 13:16

MIUTA

MIUTA 1

11.10.2011, 17:27

Wauuuu imi placeeeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!