Penne cu ton si ciuperci

de MotanLaOale in Penne, 18 Aug 2016 | 1535 vizualizari

 

Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g paste (penne)
  • 180g ton in suc propriu (1 conserva)
  • 120g pateu de ton (1 conserva)
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 50ml ulei
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 400g rosii taiate (1 conserva)
  • 240g ciuperci (1 conserva)
  • condimente pentru paste (grecesti)
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • cascaval pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton si ciuperci:

Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.

Ciupercile se scurg intr-o strecuratoare.

Usturoiul se curata si se lasa intreg.

Intr-o cratita se pune uleiul si cateii de usturoi si se calesc 1-2 minute.

Cand sunt prajiti se scot si se arunca.

Se pune la calit ceapa si ardeiul pentru 4-5 minute.

Se adauga ciupercile si rosiile taiate.

Se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute pana scade zeama.

Se adauga pateul de ton pentru gust mai pregnant de ton.

Se condimenteaza cu condimente pentru paste, vegeta, piper si sare.

Se adauga si tonul scurs si se mai fierbe 2-3 minute.

Pastele se fierb in apa cu sare canform indicatiilor de pe ambalaj.

Se trec pe sub apa rece si se pun la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-un vas mai mare se amesteca pastele cu sosul de ton si ciperci.

Se amesteca 2 minute sa intre sosul in paste.

Se servesc calde  presarate cu cascaval ras.

Sunt bune si reci.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu ton si ciuperci-0
Penne cu ton si ciuperci-1
Penne cu ton si ciuperci-2
Penne cu ton si ciuperci-3
Penne cu ton si ciuperci-4
Penne cu ton si ciuperci-5
Penne cu ton si ciuperci-6
Penne cu ton si ciuperci-7
Penne cu ton si ciuperci-8
Penne cu ton si ciuperci-9
Penne cu ton si ciuperci-10
Penne cu ton si ciuperci-11
Penne cu ton si ciuperci-12
Penne cu ton si ciuperci-13
Penne cu ton si ciuperci-14
Penne cu ton si ciuperci-15
Penne cu ton si ciuperci-16
Penne cu ton si ciuperci-17
Penne cu ton si ciuperci-18

COMENTARII (21)

Ksenya

Ksenya 1

19.08.2016, 08:05

bune-bune

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

20.08.2016, 23:40

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.08.2016, 00:45

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!