Penne cu vinete

de susu in Penne, 17 Oct 2013 | 1976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai mici
  • 300 gr penne
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1/2 kg de rosii coapte
  • 1 cutie conserva de rosii
  • cateva linguri pasta concentrata de tomate
  • 2-3 linguri telemea rasa de oaie
  • ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • vegeta
  • 1 lgt curry
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 vf cutit curcuma
  • 1 vf cutit boia iute
  • cateva linguri de parmezano reggiano
  • branza speciala pentru paste
  • cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu vinete:

Vinetele spalate se taie pe lungime apoi cubulete, se pudreaza cu sare si se pun intre doua farfurii adanci. La un interval de timp se inclina farfuriile pentru a se scurge zeama. Calim vinetele in ulei de masline, le scoatem intr-un castron si le acoperim pentru 20 de minute. Zdrobim o parte din usturoi la mojar impreuna cu busuioc si cealalta jumatate cu lama unui cutit.

Rosiile oparite le decojim si le mixam. O parte din usturoi o calim in uleiul ramas de la vinete si adaugam rosiile pasate impreuna cu cele din conserva, busuioc, cimbru, boia, curry. Lasam sa scada si se ingroasa putin, potrivim de sare. Pastele se pun in apa clocotita cu sare si se fierb cateva minute sa fie al dente. Cand sunt gata le scoatem in sita, punem putin ulei si apa rece peste dupa care le amestecam sa nu se lipeasca intre ele. Asezam intr-o tava pastele cu vinete si busuioc, deasupra branza , sos de rosii, iar paste, branza si sos. Se pune cascaval ras deasupra.

Se mai poate alege o varianta de a amesteca toate ingredientele inainte si a le pune in tava. Se dau 15-20 minute la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu vinete-0
Penne cu vinete-1
Penne cu vinete-2
Penne cu vinete-3
Penne cu vinete-4
Penne cu vinete-5
Penne cu vinete-6

COMENTARII (5)

Lau 1

17.10.2013, 16:57

Mihaela11_jo 1

22.05.2015, 12:11

F apetisante
La fav

Panacris 1

06.06.2015, 07:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04