Peste cu rosii si sos de portocale

de ianculubita in Somon, 8 Mar 2013 | 3865 vizualizari

 

Daca va place pestele,va recomand aceste 2retete super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2buc de peste
  • 1leg.de patrunjel
  • 50ml ulei de masline
  • coaja si zeama de la 1/2lamaie
  • coaja si zeama de la 1portocala
  • 150g rosii cherry
  • 1ceapa mica
  • 2linguri capere
  • sare,piper
  • 1/2lingurita condimente THAI
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu rosii si sos de portocale:

Pestele condimentat cu sare si thai,pudrat cu putina faina,il prajim in ulei incins cate 1min pe fiecare parte,apoi il scoatem il punem intr-un vas termorezistent;

in uleiul ramas punem ceapa rondele,sucul si coaja de la citrice,daca e nevoie mai adauga putin zahar(eu am avut portocala la fel de acra ca si lamaia),lasam pe foc 3-4min,adaugam rosiile in jumatati,caperele,taiate,1/2din patrunjel tocat;

potrivim de gust,iar dupa cateva min.rasturnam peste peste si lasam 30min la cuptor.

Servim pe farfurie alaturi de sferturi de cartofi fierti sau orez cu sos deasupra.

TIPS-URI

1

in vasul de la cuptor se pot pune si ceva ierburi aromatice;eu am pus cateva frunze de salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu rosii si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor