Peste si lapti - la tigaie

de mihaelar63 in Peste, 31 Ian 2020 | 2323 vizualizari

 

      O cina simpla, light si ne-complicata. Peste proaspat alaturi de un pahar de vin alb . In sezonul de iarna pestele are un plus de savoare . Nu scapam ocazia in acest sezon sa achizitionam si sa consumam peste proaspata . De data aceasta am preparat o tigaie rapida cu bucati de platica, crap si lapti de crap.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr crap si platica
  • 250 gr lapti crap
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • boia dulce afumata
  • chilli pudra
  • sare
  • praz, rosii , masline -pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste si lapti - la tigaie:

  1. Bucatile de peste si laptii se spala .
  2.  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea .
  3. Curatati usturoiul .
  4. Puneti ulei in tigaie si cateii de usturoi intregi.
  5. Sarati pestele si laptii usor si le puneti la prajit in uleiul incins .
  6. Condimentati pestele cu boia dulce afumata , chilli pudra .Prajiti pestele pe ambele parti .
  7. Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .
  8. Scoateti pestele si laptii pe servet de hartie , pentru a nu fi prea uleios .
  9. Serviti pestele si laptii cat  inca nu s-au racit alaturi de lamie , rosii , praz si masline .
  10.        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu am folosit faina pentru ca am dorit o cina ai light .

2

Daca feliile de peste sunt mai groase puteti pune u capaca ca acestea sa se patrunda mai bine .

3

Merge foarte bine alaturi un pahar de vin alab , demi-sec sau sec .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste si lapti - la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.