Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat

de Rocsi in Curcan, 12 Apr 2019 | 4649 vizualizari

 

Astazi va las o idee de reteta pentru pranz, cina sau o masa in familie. Este aproximativ pe gustul tuturor, nimic pretentios sau sofisticat, dar foarte bun. La noi in casa au mare succes genul acesta de preparate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de curcan feliat
  • 250 gr ciuperci la borcan
  • 150 gr ghebe congelate
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri suc de rosii de casa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr mozzarella
  • 8 fasii bacon
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura rasa amestec natural de legume
  • 2-3 linguri ulei de rapita (sau oricare altul)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat:

Spalati bucatile de curcan, le stergeti bine cu niste servetele. Le puneti intr-un bol, presarati sare, piper, boia dulce, cimbrisor si o lingura ulei de rapita. Amestecati bine, lasati pieptul deoparte. Ciupercile spalate si ghebele decongelate, le taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt. Incingeti 2 linguri ulei de rapita, adaugati ceapa, o sotati 1 minut. Puneti amestecul de ciuperci, mai sotati 1 minut, apoi turnati o canita cu apa. Presarati sare, piper si amesecul de legume. Amestecati din cand in cand. Cand lichidul a scazut bine, adaugati sucul de rosii si usturoiul curatat si pisat. Mai lasati cam 1 minut pe foc, apoi trageti tigaia deoparte. Incingeti un grill, rumeniti bucatile de piept, pe ambele parti, le scoateti pe un platou. Mozzarella o taiati cubulete. Luati doua vase mai micute de ceramica (sau unul mai mare), puneti ciupercile in mod egal in ambele vase. Asezati bucatile de piept de curcan, apoi fasiile de bacon. Deasupra presarati mozzarella taiata. Introduceti vasele in cuptorul incins, la 190 de grade, pana se topeste mozzarella si prinde o crusta frumoasa. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin la racorit si serviti. Puteti savura preparatul cu muraturi, o salata, piure sau un orez cu parmezan asa cum am ales noi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu ciuperci si bacon, gratinat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci