Piept de porc crocant la cuptor

de papabundetot in Porc, 17 Noi 2013 | 3984 vizualizari

 

Desi de obicei incerc sa gatesc cat mai sanatos pentru familia mea,cateodata parca ce e mai putin sanatos,are o alta savoare,in acest context mi-a si venit ideea acestui piept de porc care desi nu are numai carne slaba a fost o mancare extrem de aromata pe care am mancat-o cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 buc piept de porc
  • sare grunjoasa,
  • curry,
  • ghimbir macinat
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc crocant la cuptor:

Bucatile de carne dupa ce le-am spalat bine si le-am uscat cu un prosop de hartie,l-am crestat frumos pe partea cu soricul,apoi l-am frecat bine cu sare grunjoasa,curry si ghimbir macinat si l-am lasat asa sa stea cam 2 ore.

Dupa ce am considerat ca pieptul de porc s-a patruns bine de condimente,l-am pus intr-o tigaie foarte bine incinsa,in care am pus doar un strop de ulei (avea el destula grasime de lasat si nu a fost nevoie de mai mult),si l-am prajit frumos pe toate partile pana a prins o crusta frumoasa si crocanta.

Legumele le-am taiat cuburi mari si le-am pus intr-o tava,am pus peste ele doar putina sare,am pus si pieptul de porc frumos colorat  printre legume ,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat-o pentru 1 ora la cuptor,unde carnea s-a patruns bine si legumele s-au inmuiat putin.

Un delicios pranz de duminica!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de porc crocant la cuptor 279055
retete culinare - Piept de porc crocant la cuptor 279058
retete culinare - Piept de porc crocant la cuptor 279060

COMENTARII (19)

papabundetot 1

18.11.2013, 09:33

diaconta 1

18.11.2013, 13:51

ce bine arata,parca-i prajitura

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 11:07

grozav piept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59