Piept de pui cu sos alb de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 21 Sep 2014 | 15284 vizualizari

 

Simplu de facut si deosebit de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os
  • margarina vegetala
  • ulei de malsine
  • sare, piper alb si negru, concentrat knorr pudra , praf de usturoi, nucsoara
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cutie de ciuperci (sau 150 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mica; 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de smantana dulce
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos alb de ciuperci:

- Pieptul de pui se feliaza in felii potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi  si stropim cu vin alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a-l gati.

- In tigaie punem ulei de masline la incins si adaugam feliile de carne. Punem deasupra inca cateva bucati de margarina, Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti (cca 2 minute pe fiecare parte) Le scoatem pe o farfurie. In tigaie punem ceapa tocata foarte fin si apoi usturoiul. Dupa ce am calit putin adaugam ciupercile feliate. Daca e nevoie adaugam inca putina margarina. Adaugam putina sare si piper alb macinat si cateva boabe zdrobite (4-5 boabe). Cand ciupercile s-au fript putin stingem cu vinul alb. Cand vinul scade putin adaugam bucatile de carne in tigaie. Amestecam si turnam putina apa fierbinte. Lasam 3 minute sa fiarba toate impreuna si turnam smantana lichida. Miscam tigaia bine si lasam cateva minute sa se ingroase putin sosul. Razuim putina nucsoara si la final adaugam patrunjel proaspat tocat fin. 

 

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de orez alb , pireu de cartofi sau cu paste .

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui cu sos alb de ciuperci-0
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-1
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-2
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-3
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-4
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-5
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-6
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-7
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-8
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-9
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-10
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-11
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-12
Piept de pui cu sos alb de ciuperci-13

COMENTARII (18)

kukibella

kukibella 1

24.09.2014, 13:09

Xandrinne

Xandrinne 1

24.09.2014, 14:51

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:15

prezenta cu un castron

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!