Piept de pui in aluat

de nico15 in Pui, 25 Iun 2013 | 4618 vizualizari

 

Aceasta reteta este preluata de pe goodfoodchannel.co.uk si este reteta lui chef Tom Kerridge, evident ca am mai schimbat cate ceva, hahaha.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie:
  • 1 piept de pui (doar o jumatate),
  • 200 ml supa de pui,
  • 125 g de ciuperci,
  • 25 ml de smantana pentru gatit,
  • 2-3 frunze de varza,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • ½ telina,
  • Boabe de piper,
  • Cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • Prapor,
  • 1 galbenus,
  • 3 g de zahar pudra,
  • 1,5 lingurita de lapte,
  • Foietaj,
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in aluat:

Luati pieptul de pui, scoateti-i pielea, lasati langa piept de pui osul pe care este aripa. Taiati cealalta parte a aripii si impreuna cu celelalte parti de la pui, pielea si restul scazamintelor le puneti intr-o tava si se dau la cuptor la foc marit (200°C) pentru a se rumeni (din acestea va rezulta un minunat dressing). Osul din apropierea pieptului de pui il curatam cu atentie de carne, ca sa arate cat mai bine la prezentare.

Intr-o oala punem la fiert si adaugam ceapa taiata in patru, morcovi taiati normal(spalati si curatati) telina si piperul, lasam sa de intr-un clocot dupa care adaugam pieptul de pui.

Acesta(pieptul de pui) se va posa aproximativ 10 minute, dupa care se scoate  si se lasa la racit dupa care se va introduce in frigider.

Dupa expirarea celor 30 de minute se va scoate tava de la cuptor, resturile de la pui se vor pune intr-o cratita se va adauga supa putin cate putin, cimbru, sare, piper si se va lasa pe foc 15-20 de minute sa se reduca. Dupa ce s-a redus suficient, vom alege oasele si ce rezulta se va blenda, strecuram si acesta va fi dressingul nostru care va acompania puiul un aluat, se va pastra cald.

Ciupercile curatate le vom baga la blender sau le vom toca marunt, dupa care le vom adauga intr-o tigaie fara ulei le vom lasa aproximativ 15 minute sa se indeparteze toata apa pe care o contin, dupa care se vor asezona cu sare si piper, adaugam si putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam si smantana si lasam sa se gateasca incet.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare  si vom blansa foile de varza pana acestea sunt moi, aproximativ 1-2 minute, dupa care le uscam si le vom lasa sa se raceasca in apa cu gheata. Se scot se usuca si se va scoate tulpina daca este groasa dupa fiecare foaie.

Cand pieptul de pui este suficient de rece vom pune peste el ciupercile(pasta de ciuperci) pe toata suprafata acestuia, grosimea ar trebui sa fie in jur de 1 cm.

Vom aranja dupa cum urmeaza: baza vor fi feliile de varza suficient de mari pentru a putea inveli pieptul de pui. Deci foile de varza, deasupra punem pieptul de pui care are deasupra pasta de masline, deasupra vom inveli cu frunzele de varza. Nu vom acoperi osul de la aripa. Dupa ce am aranjat pieptul de pui acesta va fi invelit in prapore si se va lasa la rece.

Luam foetajul si il intindem, cu acesta vom infasura praporele, scoatem osuletul prin aluat, aluatul va trebui sa ia forma compozitiei sa faca priza cat mai bine cu compozitia iar imbinarea aluatului se va avea in vedere sa fie in partea de jos(dedesupt). Acesta se va da la frigider aproximativ o ora.

Separat vom bate galbenusul cu zaharul si laptele praf. Dupa o ora se scoate din frigider compozitia noastra si o vom unge cu amestecul rezultat din galbenusuri si vom sara cu sare grunjoasa, acesta va fi dat la cuptor la 180°C, treapta 4 la gaz aproximativ 20-25 de minute pana devine crocant si prinde o culoare aurie.

Puiul nostru este gata si se va servi cu dressingul preparat anterior sau cu ce dressing doriti.

Multa munca dar a rezultat un preparat senzational.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.06.2013, 11:12

Cat de bun

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:18

Îmi place prezentarea!

iry-gabriela 1

26.06.2013, 14:32

frumoasa prezentare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute cu ciuperci