Piept de pui in aluat

de nico15 in Pui, 25 Iun 2013 | 2141 vizualizari

 

Aceasta reteta este preluata de pe goodfoodchannel.co.uk si este reteta lui chef Tom Kerridge, evident ca am mai schimbat cate ceva, hahaha.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie:
  • 1 piept de pui (doar o jumatate),
  • 200 ml supa de pui,
  • 125 g de ciuperci,
  • 25 ml de smantana pentru gatit,
  • 2-3 frunze de varza,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • ½ telina,
  • Boabe de piper,
  • Cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • Prapor,
  • 1 galbenus,
  • 3 g de zahar pudra,
  • 1,5 lingurita de lapte,
  • Foietaj,
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in aluat:

Luati pieptul de pui, scoateti-i pielea, lasati langa piept de pui osul pe care este aripa. Taiati cealalta parte a aripii si impreuna cu celelalte parti de la pui, pielea si restul scazamintelor le puneti intr-o tava si se dau la cuptor la foc marit (200°C) pentru a se rumeni (din acestea va rezulta un minunat dressing). Osul din apropierea pieptului de pui il curatam cu atentie de carne, ca sa arate cat mai bine la prezentare.

Intr-o oala punem la fiert si adaugam ceapa taiata in patru, morcovi taiati normal(spalati si curatati) telina si piperul, lasam sa de intr-un clocot dupa care adaugam pieptul de pui.

Acesta(pieptul de pui) se va posa aproximativ 10 minute, dupa care se scoate  si se lasa la racit dupa care se va introduce in frigider.

Dupa expirarea celor 30 de minute se va scoate tava de la cuptor, resturile de la pui se vor pune intr-o cratita se va adauga supa putin cate putin, cimbru, sare, piper si se va lasa pe foc 15-20 de minute sa se reduca. Dupa ce s-a redus suficient, vom alege oasele si ce rezulta se va blenda, strecuram si acesta va fi dressingul nostru care va acompania puiul un aluat, se va pastra cald.

Ciupercile curatate le vom baga la blender sau le vom toca marunt, dupa care le vom adauga intr-o tigaie fara ulei le vom lasa aproximativ 15 minute sa se indeparteze toata apa pe care o contin, dupa care se vor asezona cu sare si piper, adaugam si putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam si smantana si lasam sa se gateasca incet.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare  si vom blansa foile de varza pana acestea sunt moi, aproximativ 1-2 minute, dupa care le uscam si le vom lasa sa se raceasca in apa cu gheata. Se scot se usuca si se va scoate tulpina daca este groasa dupa fiecare foaie.

Cand pieptul de pui este suficient de rece vom pune peste el ciupercile(pasta de ciuperci) pe toata suprafata acestuia, grosimea ar trebui sa fie in jur de 1 cm.

Vom aranja dupa cum urmeaza: baza vor fi feliile de varza suficient de mari pentru a putea inveli pieptul de pui. Deci foile de varza, deasupra punem pieptul de pui care are deasupra pasta de masline, deasupra vom inveli cu frunzele de varza. Nu vom acoperi osul de la aripa. Dupa ce am aranjat pieptul de pui acesta va fi invelit in prapore si se va lasa la rece.

Luam foetajul si il intindem, cu acesta vom infasura praporele, scoatem osuletul prin aluat, aluatul va trebui sa ia forma compozitiei sa faca priza cat mai bine cu compozitia iar imbinarea aluatului se va avea in vedere sa fie in partea de jos(dedesupt). Acesta se va da la frigider aproximativ o ora.

Separat vom bate galbenusul cu zaharul si laptele praf. Dupa o ora se scoate din frigider compozitia noastra si o vom unge cu amestecul rezultat din galbenusuri si vom sara cu sare grunjoasa, acesta va fi dat la cuptor la 180°C, treapta 4 la gaz aproximativ 20-25 de minute pana devine crocant si prinde o culoare aurie.

Puiul nostru este gata si se va servi cu dressingul preparat anterior sau cu ce dressing doriti.

Multa munca dar a rezultat un preparat senzational.

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piept de pui in aluat 239783
retete culinare - Piept de pui in aluat 239784
retete culinare - Piept de pui in aluat 239785
retete culinare - Piept de pui in aluat 239786
retete culinare - Piept de pui in aluat 239787

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.06.2013, 11:12

Cat de bun

Satisfyyourcravings 1

26.06.2013, 11:18

Îmi place prezentarea!

iri_iri 1

26.06.2013, 14:32

frumoasa prezentare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D