Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci

de Adrian2016 in Pui, 18 Mai 2016 | 1008 vizualizari

 

O mancare delicioasa pe care o pregatesc atunci cand sotia mea spune mi-e lene sa gatesc:)))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piept de pui
  • 400 gr de ciuperci conserva
  • 5 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • condimente ptr. pui
  • Ptr sos de smantana:
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci:

            Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat julienne. L-am condimentat cu sare, piper, condimente pentru pui. Am incins intr-o cratita putin ulei si am pus la calit pieptul de pui. Separat am taiat ceapa si am adaugat-o peste pui si putina apa si am lasat sa fiarba pana am preparat sosul de smantana.

            La prepararea sosului am pus untul sa se incinga intr-o tigaie. Am adaugat faina. Se stinge compozitia astfel obtinuta cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat  si ciupercile. Am condimentat cu sare si piper si am adaugat smantana. Se serveste alaturi de puiul facut, salata verde sau muraturi. Pofta buna!

            

 

TIPS-URI

1

La prepararea sosului de smantana putem folosi ca arome usturoi, lamaie,marar,fiecare dupa preferinta.

2

Compozitia se lasa sa dea in cateva clocote pentru ca mixtura sa se ingroase.

RETETA IN IMAGINI

Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci-0
Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci-1
Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci-2
Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci-3
Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci-4

COMENTARII (14)

Bunica

Bunica 1

18.05.2016, 22:40

Ai avansat!

Adrian2016

Adrian2016 1

19.05.2016, 09:11

multumesc

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!