Piept de pui umplut cu sos de ciuperci

de cristeena20 in Pui, 1 Mar 2020 | 5633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • sare, piper, praf de usturoi
  • ulei de masline, unt, 3-4 catei de usturoi
  • o crenguta de rozmarin
  • 1 bucatica de carnat+2-3 linguri apa calda
  • cascaval razuit
  • 1 pahar de vin alb
  • Pentru sos:
  • 200 -300 gr ciuperci proaspete 
  • un cubulet de unt 
  • 1/2 ceapa 
  • putin vin alb 
  • smantana dulce 
  • 1-2 ta demiglasse 
  • sare, piper alb
  • Pentru piure de cartof dulce: 
  • 3 cartofi mari dulci 
  • un cbulet de unt 
  • 1-2 linguri smantana dulce -sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu sos de ciuperci:

Pieptul de pui se curata de pielite si se desface, astfel incat sa iasa o foaie potrivita pentru a rula; eu am pus fiecare felie intre folii de plastic si le-am batut usor cu ciocanul pentru snitele; apoi le-am condimentat cu sare, piper si praf de usturoi;

Lasam cca 20 minute 

Pregatim cartofii; ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare;

Ciupercile se toaca marunt; eu am folosit pleurotus ; ceapa se toaca si ea marunt; 

carnatul se pune in robot si il tocam marunt -pana devine o pasta -daca  e prea groasa adaugam putina apa ,amestecand bine

Preparam rulourile: pe fiecare felie de carne ungem cu pasta de carnat; presaram cu cascaval si rulam cu grija; daca e nevoie punem niste scobitori sa inchidem bine rulourile.

Intr-o tigaie larga punem putin ulei de masline cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti si crenguta de rosmarin la incalzit-prajim rulourile pe toate partile-le sigilam si le dam o culoare rumena-le scoatem intr-un vas termorezistent; nu uitati sa aprindeti cuptorul

Grasimea ramasa in tigaie se stinge cu vin alb si adaugam inca putin unt; lasam sa scada putin si turnam sosul peste rulouri; acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptoru incins pentru 15 min.

Intre timp facem pureul; cartofii fierti se zdrobesc si adaugam unt si putina smantana dulce-amestecand cu un tel. Dava va place razuiti putina nucsoara.

Pregatim si sosul; calim ceapa in unt; aduagam ciupercile si cand se inmoae bine ambele la foc mediu adaugam sar,e piper , vin alb, lasam sa scada si punem sosul demiglasse (eu am praf si l-am amestecat cu apa fierbinte) si apoi smantana dulce. Lasam sa se ingroasa outin 

se descopera rulourile si lasam inca 10 minute sa se rumeneasca; scoatem, turnam sosul de ciuperci si servim alaturi de pureul de cartof i dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la punga magica