Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

de mirela0911 in Pui, 12 Feb 2017 | 5222 vizualizari

 

Un pranz usor si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui, mare
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 felii sunca
  • 50 g cascaval Delaco
  • 1 lg masline negre feliate
  • verdeturi de Provence Kotanyi
  • 3-4 lg ulei

Pt. sufleu:

  • 800 g cartofi
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval Delaco
  • unt pt uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi:

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Albusurile se bat separat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia de cartofi.

Se iau formele de ramekin si se ung bine cu unt. Se umplu cu aceasta compozitie si se lasa deoparte. 

In tot acest timp, ne ocupam si de carne.

Pieptul de pui se taie fasii potrivite ca pentru snitele, 4 bucati. Se bat usor, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se presara putina boia. Cascavalul se taie felii subtiri. Pe o parte a bucatii de carne, se pune felia de sunca, cascavalul si maslinele. Se acopera cu cealalta parte, eventual se prind cu scobitori pentru a nu se desface in timpul coacerii. Intr-o tava de yena, se pune uleiul si se asaza bucatile de carne, se presara deasupra verdeturi de provence.

Se incalzeste cuptorul la 190-200 de grade C. Se introduc, atat carnea cat si cartofii deodata. Carnea se mai intoarce si pe partea cealalta, eventual, se poate adauga putina supa de legume sau apa. 

Cand sunt rumenite frumos, atat carnea cat si cartofii, se scot din cuptor si se servesc

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se pot pune si intr-un vas de yena mai mare.

2

Pentru pieptul de pui, se poate folosi orice umplutura preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Enchiladas cu pui si porumb