Piept de rata cu ratatuille de legume

de iulianatanase in Rata, 20 Oct 2010 | 7036 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rata de cca. 700 de grame
  • 1/2 pahar de vin porto
  • 1 cartof mijlociu
  • un morcov mijlociu
  • un dovlecel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1 catel de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de apa(sau supa de carne)
  • ulei de masline 1/2 pahar
  • 1 lingurita patrunjel tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu ratatuille de legume:

Pieptul de rata se cresteaza in forma de grilaj si se pune la prajit in jumatate din  cant. de ulei 5 min, la foc moderat. Se intoarce si se mai lasa 3-4 min. Sarati si piperati.

Intre timp cuptorul il incingeti la 200 de grade si introduceti pieptul de rata intr-o tava,fara uleiul aferent ,stropit cu porto. Lasati pieptul in cuptor cca.14 min.

Intre timp curati cartoful si morcovul,taiati bastonase de 1cm si lungi de cca.3 cm si puneti la prajit in restul de ulei, impreuna cu usturoiul strivit si frunza de dafin. Adaugati din cand in cand putina apa sau supa. Puneti sare, piper dupa gust. In timp ce se coc cartofii si morcovul curatati dovlecelul si ardeii si taiatii in acelasi mod. Cand cartofii sunt aproape facuti (probati cu furculita), puneti si restul legumelor si terminati de copt.

Ratauille nu trebuie sa iese foarte zemos, la sfarsit sosul trebuie sa fie scazut. Adaugati patrunjel tocat. Pieptul de rata il lasati cca.5 min la odihnit pe un fund inainte de a-l taia felli.

Pofta buna

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti supa si folositi apa ,puneti vegeta sau delicat in loc de sare

COMENTARII (13)

La Ancuta 1

20.10.2010, 19:21

Bine ai venit. Foarte bine arata

lilik 1

21.10.2010, 18:33

bun venitsuper reteta

nadina73 1

25.10.2010, 01:23

Bun venit arata grozav de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04