Piersici cu crema

de Teo in Mancaruri de post, 27 Noi 2011 | 8629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL
  • 450 g faina
  • 250 g margarina
  • 100 g zahar
  • un varf de cutit sare
  • 1 lingurita cu varf bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita cu varf amoniac
  • CREMA
  • 150 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 g cacao
  • 200 g unt
  • 30 ml rom
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu crema:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat mai vartos, pe care il lasam sa se odihneasca 3-4 ore. Se imparte aluatul in aprox 4 parti Se formeaza bilute cu diametrul de 2 cm, care se aseaza in tava tapetata cu faina la o distanta de 3 cm intre ele deoarece cresc mult la copt. Se coc la foc mediu 20-25 min.

Dupa ce s-au racit, se scobesc putin la baza , se implu cu crema si se lipesc cate doua, formand cate o piersica. Piersicile astfek formate se trec cu partea bombata prin vopsea rosie si galbena, iar apoi prin zahar.

Crema de cacao rece se amesteca cu nuca macinata si romul; daca nu este destul de vartoasa , se pune si o parte din miezul scos din piersici.

 

COMENTARII (25)

VERONICA2607 1

14.03.2012, 19:18

LA MULTI ANI TEO!!!

frida75 1

20.03.2012, 10:46

Bicarbonatul de amoniu este acelasi lucru cu amoniacul!!!!!deci.....cate lingurite cu varf?????

diana_k 1

12.12.2012, 08:29

ce frumoase sunt !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59