Piftie de porc a la Nico

de nico15 in Porc, 3 Ian 2011 | 5885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Cap porc 1.650 kg
  • Picioare 0.690 kg
  • Pulpa porc 0.300 kg
  • Telina 0.100 kg
  • Morcov 0.100 kg
  • Pastarnac 0.100 kg
  • Sorici 0.400 kg
  • Piper boabe
  • Usturoi 2-3 capatani    
  • Substanta de limpezit:
  • Albusuri de ou 3-4
  • Piper boabe
  • Frunze de dafin
  • 3 linguri de otet nediluat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc a la Nico:

 Soriciul si picioarele se trec prin flacara pentru a se-ndeparta urmele de par, dupa care se spala si se pun la foc, se adauga si capatana si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute dupa care se va schima apa si se lasa sa fiarba o ora fara a pune capacul la oala. Dupa aceasta ora se adauga si legumele si se lasa sa fiarba se poate pune capacul la oala. Se lasa sa fiarba inca 4-5 ore, se observa cand este scazuta suficient, atunci cand carnea va cadea dupa oase, piftia este aproape gata si se va trece la ultimele detalii dupa cum urmeaza.

Se scoate carnea si va ramane decat zeama de la carnea fiarta, se adauga substanta de limpezit, lasandu-se sa mai fiarba 15-20 de minute pentru a putea fi prinse toate impuritatile, dupa care aceasta se va ridica la suprafata si se va arunca, iar lichidul rezultat va fi limpede si curat.

Daca exista grasime in exces aceasta se va aduna, se va strecura zeama, se va adauga usturoiul pisat bine si se va “vantura” zeama de la piftie, operatia se va repeta de 3-4 ori.

Separat trecem la indepartarea oaselor rezultate in urma fierberii ingredientelor de la piftie, alegem carnea si pastram morcovii fierti, care vor fi taiati in rondele si folositi pentru diverse ornamente.

Punem 2-3 ou la fiert, acestea vor fi fierte tare, dupa care se vor curata si taiate tot rondele.

Dupa ce am pregatit carnea in diferitele forme pe care le avem se va adauga si supa(zeama rezultata in urma fierberii) se vor decora cat mai interesant platourile, si se va da la rece.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74691
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74693
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74694
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74695
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74696
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74697
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74698
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74699
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74700
retete culinare - Piftie de porc a la Nico 74701

COMENTARII (7)

Ligia Bxl 1

04.01.2011, 01:34

ce pofta i-mi faci

MotanLaOale 1

04.01.2011, 10:31

vanilla 1

04.01.2011, 11:11

FOARTE INTERESANT!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S