Pilaf de orez cu pui si ciuperci

de Ghinnni in Pui, 29 Mar 2010 | 62394 vizualizari

 

Stiati ca:

… orezul este alimentul de baza pentru mai mult de jumatate din populatia planetei?
... orezul este folosit in alimentatie, dar si la productia unor medicamente, a amidonului, a berii si a alcoolului?
... paiele de orez sunt folosite la fabricarea hartiei si a cartonului?
... anul 2004 a fost proclamat "Anul international al orezului"?


Traditional ... pilaful se servea drept fel principal si avea in compozitie carne de pui sau peste.
Astazi ... pilaful se serveste drept garnitura la diferite mancaruri din carne.
Eu ... m-am intors la traditie si am pregatit pilaf de orez cu pui si ciuperci ...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: sub 60 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 500/portie
Pret aproximativ: 10 ron (piept de pui dezosat) + 4 ron (ciuperci) + 1.5 ron (orez) + 1 ron (morcovii) + 1 ron (ceapa) + 3 (ardei gras rosu) + 1 ron (ardei capia verde) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 22 ron

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui dezosat;
  • 400 gr ciuperci din conserva; 
  • 150 gr orez;
  •  2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 ardei capia verde;
  • 2 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
  • 1/2 lingurita cu condiment special pentru pilaf de la Fuchs; 
  • 1/2 legatura patrunjel;
  • 2 lingurite cu sare. 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si ciuperci:

...punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa si sare;

... pregatim legumele: taiem ceapa marunt, pe morcovi ii dam prin razatoarea mare, iar pe ardei (rosu si verde) ii taiem cubulete...

... intr-o oala (capacitate: 2l) punem doua linguri cu ulei ... asezam oala pe aragaz (foc mediu) si adaugam ceapa ...lasam cateva minute la calit amestecand continuu, apoi adaugam morcovii si ardeii...

...lasam legumele cateva minute la calit...apoi adaugam orezul (150 gr de orez = 1 cana de 250 ml)... mai lasam 1 minut orezul la calit si apoi adaugam 1 l de apa, sare si lasam sa fiarba...

...in momentul in care orezul este aproape fiert punem ciupercile...

..adaugam condimentele (cele speciale de la Fuchs si delicat) si verificam de sare...

...intre timp pregatim pieptul de pui...cand pieptul de pui este fiert il luam de pe foc, il spalam si il taiem cubulete...apoi il punem la prajit pentru doar 5 minute..

...la final adaugam puiul si patrunjelul tocat marunt..

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24066
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24067
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24068
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24069
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24070
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24072
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24073
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24074
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24075
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24076
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24077
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24078
retete culinare - Pilaf de orez cu pui si ciuperci 24079

COMENTARII (4)

nadina73 1

29.03.2010, 15:33

foarte bun imi place foarte mult

Rocsi 1

29.03.2010, 17:06

bun bun

Ghinnni 1

29.03.2010, 20:36

Va multumesc fetelor pentru comentarii! E cel mai de vis blog de gastronomie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19