Pilaf de orez cu supa de gaina

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 9384 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 4 cani de supa de gaina
  • patrunjel verde, tocat
  • piper

Pentru supa de gaina:

  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • aripi, gat, spate si tartita de gaina de curte
  • sare sau delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu supa de gaina:

        Pregatirea supei:  Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar furculita intra usor in carne.

      Pregatirea pilafului:  4 cani din supa obtinuta  ca  mai sus  se pun intr-o oala, iar cand aceasta clocote se toarna o cana de orez ( masura sa fie aceeasi ) spalat in prealabil.  Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca de oala. Cand orezul e fiert se stinge focul si se acopera oala  pentru 10 minute, pentru ca surplusul de supa sa fie bine absorbit de orez.  Se obtine un pilaf gras, cu un gust delicios.

      Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare sau alaturi de o bucata de friptura ( eventual din carnea in care  a fiert supa)

      La servire se poate presara un praf de piper.

 

 

TIPS-URI

1

Cat fierbe orezul, nu acoperi oala cu capac

2

Cu supa de gaina , daca aceasta e foarte grasa, orezul capata gust si consistenta deosebite.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35801
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35802
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35803
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35805
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35806
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35807
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35809
retete culinare - Pilaf de orez cu supa de gaina 35810

COMENTARII (18)

Ina 1

04.06.2010, 18:58

pun, Epurasha, pun. Si mie-mi place orezul mult

nadina73 1

04.06.2010, 23:38

ina si in cantitat mica pun la cuptor si eu tot dint-o cana fac e suficient

Ina 1

05.06.2010, 07:41

mi-e lene sa pun la cuptor asa putin.... numai pana se incalzeste cuptorul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S