Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

de Valclaudia in Mancaruri de post, 12 Aug 2017 | 7948 vizualizari

 

mancare delicioasa de post

 

INGREDIENTE

Snitele de pleurotus:

  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri faina
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cutit turmeric
  • cca 70 ml apa minerala
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pilaf de orez cu bulgur:

  • 1/2 praz mic
  • 1 ardei rosu (kapia)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume deshidratate
  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 1 ceasca bulgur
  • coditele ciupercilor trecute prin robot
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 2 cani apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus:

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele.

Taiem coditele, le trecem prin robot.

Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs.

Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de consistenta aluatului de clatite.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie antiaderenta, apoi trecem pe rand ciupercile prin compozitia de faina si apa minerala si le punem la prajit in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru pilaf, curatam ardeiul, il spalam si il taiem bucatele.

Prazul se spala si se taie rondele subtiri, se pune la sotat in ulei, impreuna cu ardeiul pentru cateva minute la foc mic.

Adaugam legumele deshidratate, orezul si o cana de apa plata.

Amestecam cu o lingura de lemn sa nu se lipeasca de fundul cratitei si cand scade apa, adaugam ciupercile trecute prin robot, punem si bulgurul, mai adaugam o cana de apa plata si fierbem pilaful la foc mic inca 7-10 minute, pana se absoabe intreaga cantitate de lichid in boabele de orez si de bulgur.

Condimentam la final cu sare si piper dupa gust si presaram patrunjel proaspat tocat.

Servim pilaful alaturi de snitelele din pleurotus.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu orez, o reteta gustoasa si economica