Piparus de post

de nadina73 in Mancaruri de post, 21 Mar 2010 | 4309 vizualizari

 

sant extraordinari de buni chiar daca sant de post,sincer nu i dau pentru cei cu carne

 

INGREDIENTE

  • 7-8 ardei rosii  grasi
  • 3-4 morcovi mari
  • 2-3 cepe
  • pasta de tomate 1 cutie
  • 1 ardei verde
  • patrunjel verde
  • sare,piper
  • 2 cani de orez
  • putin delikat-optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piparus de post:

Se curata rdeiul rosu ,se taie capacul de sus si se scot samburi,apoi se oparesc in putina apa cu sare chair 2-3 minute nu mai mult cat sa se inmoaie putin

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei apoi se pune ardeiul verde tocat sau taiat cubulete si o sa va ramana si de la cel rosu cand i curatati si tocati si acela,iar morcovul sa razuieste prin razuitoarea cea mare si se calesc toate impreuna,apoi se pune orezul,sare si 2 cani de apa se amesteca bine si se lasa pana scade toata apa apoi se pune pasta de tomate si patrunjelul verde,

Se umplu ardei cu acesta compozitie (nu se umplu pana sus ca va iesi compozitia afara )apoi se pun intr-un vas de yena cu putin ulei si 2-3 canite de apa se pune capacul si se pun la cuptor pentru 1 ora si jumatate apoi se ia capacul si se mai lasa 20 minute fara capac

Sant grozavi de buni se pot servi asa simpli sau cu un sos de tomate sau..........cu ce va place cu samantana daca nu sant de post

 

RETETA IN IMAGINI

Piparus de post-0
Piparus de post-1
Piparus de post-2
Piparus de post-3

COMENTARII (10)

nadina73 1

22.03.2010, 23:18

multumesc mult fetelor multi pentru toate

mariac 1

25.03.2010, 23:23

nadina73 1

27.03.2010, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04