Piure de cartofi cremos si pufos

de Camelya in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 821 vizualizari

 

M-am uitat saptamana trecuta la emisiunea ''Chefi la cutite" si tare mi-a facut pofta Scarlatescu cu piureul lui de cartofi. :) Am invat cateva trucuri de la chefi si astfel mi-am imbunatatit piureul. A iesit foarte pufos si cremos. Prietenul meu a zis ca este cel mai bun piure de cartofi pe care la mancat pana acum. :) 

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 150-200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cremos si pufos:

Pentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol sau pe o farfurie. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. Pentru noi este piureul perfect.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438166
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438167
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438169
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438170
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438171
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438172
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438174
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438175
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438176
retete culinare - Piure de cartofi cremos si pufos 438177

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

marcela1979 1

14.04.2016, 18:54

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:16

Camy data vii toare cat este fierbinte aduga si un ou intreg . Sa vezi atunci pufosenie

Camelya 1

15.04.2016, 20:22

O sa incerc Miha!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55