Piure de cartofi cu sos picant

de izulika in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2010 | 14459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure avem nevoie de:
  • 5 cartofi mari
  • 60 g unt sau margarina
  • 50 ml lapte
  • sare   
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 450 g carne de porc pt gulas
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 10 catei usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • sare,piper,vegeta
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu sos picant:

Piure: Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa se zdrobesc si se adauga untul,laptele si sare dupa gust.

Sos picant : Se pun intr-o cratita 3-4 linguri cu ulei cand uleiul este incins se adauga carnea si se prajeste in jur de 15 min.Separat intr-un bol se piseaza usturoiul iar peste el se adauga pasta de tomate, cimbrul, vegeta,piper se amesteca si se adauga 1 cana de apa peste apoi amestecul rezultat se pune peste carne si se completeaza cu apa pana se acopera toata carnea.Se lasa la fiert pana apa scade si carnea este fiarta apoi se sareaza.

 

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.04.2010, 19:14

imi place felul asta de mancare

nadina73 1

14.04.2010, 00:44

super bun felicitari

mihaelar63 1

14.04.2010, 07:42

si tie iti spun ca din titlu nu ghiceam ca e cu carnita , mancatorii de carne te vor ocolia asa ,. eu oricum citesc mie imi place si fara ,.reteta e foarte buna cimbrul e condimentul meu preferat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D