Piure de spanac cu ardei copt

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 280 vizualizari

 

   Spanacul este intotdeauna o alegere sanatoasa pentru o garnitura. De data aceasta am ales sa-i adaug in compozitie 2 ardei copti, pentru un plus de aroma.


   Foarte bun rezultatul! Va invit sa incercati.

 

INGREDIENTE

  • 900 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu ardei copt:

   Ardei spalati se pun la copt in cuptor.

   Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.

   Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat adaugati spanacul scurs complet. Amestecati energic sa se omogenize. Gatiti spanacul la foc mic pana scade absolut toata zeama. Cand nu mai este zeama deloc adaugati sare, veti observa ca isi mai lasa iarasi un pic de zeama.

   Intre timp, curatati ardeii copti de coaja si maruntiti-i cu un blender vertical. 

   Adaugati si ardeii peste spanac si mai gatiti pentru 10 minute.

   Asezonati cu sare si piper.

   Serviti ca si garnitura!

   Sa aveti pofta!

  

 

TIPS-URI

1

Daca nu gatiti spanacul bine isi va lasa zeama dupa ce s-a racit.

2

Puteti sa renuntati la ardeiul copt si atunci veti avea un piure de spanac clasic.

RETETA IN IMAGINI

Piure de spanac cu ardei copt-0
Piure de spanac cu ardei copt-1
Piure de spanac cu ardei copt-2
Piure de spanac cu ardei copt-3
Piure de spanac cu ardei copt-4
Piure de spanac cu ardei copt-5
Piure de spanac cu ardei copt-6
Piure de spanac cu ardei copt-7
Piure de spanac cu ardei copt-8
Piure de spanac cu ardei copt-9
Piure de spanac cu ardei copt-10

COMENTARII (9)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

15.07.2016, 22:11

Imi place!

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2016, 10:21

Zamfira

Zamfira 1

19.07.2016, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!