Piure de urzici cu mamaliguta

de Oana in Mancaruri de post, 7 Apr 2009 | 8960 vizualizari

 

Proaspat culese, la sfarsit de primavara sau congelate in prag de iarna. Cine are si isi face provizii poate face o mancarica delicioasa si sanatoasa.

Cateva beneficii ale urzicilor: vitaminizeaza si remineralizeaza organismul, elimina starea de anemie, fluidifica sangele, stimuleaza metabolismul.

 

INGREDIENTE

  • urzici, cat mai multe :)
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu malai
  • 4 linguri cu ulei
  • o capatana de usturoi
  • sare, piper
  • leustean verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de urzici cu mamaliguta:

Urzicile trebuie scuturate foarte bine, trebuie sa punem o manusa de menaj sa nu ne “urzicam”, apoi spalate foarte bine in apa rece, de mai multe ori.

Apoi trebuie oparite in apa clocotita si dupa aceea puse la fiert. Zeama in care au fiert urzicile are efecte curative, se poate bea (cu putina zeama de lamaie sau un praf de sare).

Dupa ce urzicile sunt fierte le mixam la blender si le facem un piure fin. Acest piure il amestecam cu 2 linguri de malai si 2 linguri de faina.

Intr-o cratita punem putin ulei (eu am pus de palmier), apoi turnam urzicile si punem din zeama in care au fiert cate un polonic si le subtiem atat cat dorim. In acest timp malaiul si faina se vor umfla si vor oferi o consistenta cremoasa piureului, ca o ciulama. Dupa ce oprim focul se adauga o capatana de usturoi pisat si leustean verde tocat marunt.

Se servesc neaparat cu mamaliguta, deja imi ploua in gura!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 366
retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 367
retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 368
retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 369
retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 372
retete culinare - Piure de urzici cu mamaliguta 373

COMENTARII (9)

Oana 1

09.03.2010, 23:01

Dana, maine le am si eu in plan

lumyalex 1

19.04.2010, 16:33

acum le fac .sper sa ii placa bebeului.

VERONICA2607 1

19.03.2012, 10:51

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21