Pizza

de AlinaFizesan in Pizza, 15 Oct 2013 | 1322 vizualizari

 

Zilele in care prietenele mele ma viziteaza sunt cele mai minunate! Si cum le-am obisnuit cu dulciuri, azi am facut o exceptie si am facut pizza! Minunata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 5 linguri ulei masline
  • faina - 1kg
  • apa calduta - 550ml
  • zahar - 1 lingura
  • sare - 1 lingurita
  • drojdie proaspata - 20g
  • oregano
  • Sos
  • pasta de tomate
  • apa
  • zahar
  • oregano
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Topping
  • piept de pui
  • ardei rosu
  • sunca presata
  • salam uscat
  • ardei
  • ciuperci
  • porumb
  • masline
  • cascaval
  • mozarella
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Din aceasta cantitate pentru aluat eu am facut 2 tavi mari si rotunde de pizza, si inca 3 de tarta! Pentru cantitati mai mici injumatatiti cantitatea fiecarui ingredient.

Amestecam drojdia cu zahar si 50ml apa si lasam deoparte intr-un loc caldut 20-30 minute. Cernem faina cu sarea intr-un bol, facem o gaura la mijloc unde adaugam amestecul de mai sus. Eu mereu framant si amestec cu mainile, dar pana la un anumit punct puteti sa va folositi de o lingura. Adaugam apoi restul de apa, iar la final uleiul. Eu am adaugat in aluat si putin oregano, iasa mult mai bun, dar este optional.

Intr-un mic bol am amestecat ingredientele pentru sos, totul se ia dupa ochi, depinde de gusturile fiecaruia, ideea este ca trebuie sa iasa un sos moale.

Dupa ce aluatul a stat la crescut cel putin 1 ora, intindem pe tava cu ajutorul mainilor. (puteti sa va ungeti cu ulei de masline pe maini pentru o intindere mai usoara). Dupa ce am intins aluatul bine de tot, il ungem cu sosul de rosii, adaugam topping-ul in functie de preferinte, terminam totul cu cascaval si deasupra mozarella. Lasam la foc pana ce blatul de pizza se rumeneste pe margini. 

 

TIPS-URI

1

Pentru un blat mai crocant lasati cu 5 minute mai mult pizza in cuptor.

COMENTARII (7)

Lau 1

15.10.2013, 09:52

_Alina_ 1

15.10.2013, 10:54

Rocsi 1

15.10.2013, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S