Pizza calzone

de Lau in Pizza, 21 Sep 2013 | 838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 100 g sunca/salam
  • 100 g mozzarella
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • oregano
  • sare,piper
  • ketchup univer
  • uns
  • cascavl
  • 1 rosie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza calzone:

Aluat-amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min,

Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Umplutura-intr-un bol adaugam mozzarella si o pisam cu o furculita,adaugam sunca taiata felii,cascavalul dat prin razataore,oul,condimente dupa gust si amestecam,

Impartim coca in 2 bucati,

Intindem in foaie rotunda si groasa de cca 1-2 cm,ungem jumatate de foaie cu ketchup,adaugam umplutura,avand grija sa lasam cca 1-2 cm liber marginea,se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine,

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se unge cu oul batut cu putin ulei,

Se da la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos,

Cu 5 min inainte sa fie gata se adaugam cascaval ras si rosii taiate cubulete

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza calzone-0
Pizza calzone-1
Pizza calzone-2

COMENTARII (16)

adry88

adry88 1

22.09.2013, 10:09

Lau

Lau 1

22.09.2013, 11:02

babi5

babi5 1

15.12.2014, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!