Pizza casei

de Ina in Pizza, 28 Sep 2013 | 3534 vizualizari

 

In sfarsit, le-a venit randul si pizzulicilor la postare :))

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • 500 ml. apa
  • 600 g faina
  • un plic praf de copt
  • piper
  • sare
  • Umplutura :
  • 350 g. kaizer
  • 500 g. ciuperci conservate
  • 200 g. masline fara samburi
  • 500 g. cascaval
  • 600 ml. suc de rosii
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

( Cantitatile sunt date pentru doua tavi obisnuite de aragaz )

Mixam ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul, apoi  treptat  si alternand, faina si apa . Cand obtinem compozitia de consistenta dorita ( un pic mai groasa decat la  pandispan) adaugam praful de copt, sare, piper si continuam sa mixam pentru omogenizare.

Lasam aluatul sa se linisteasca, timp in care pregatim ingredientele de umplutura : Feliem kaizerul si maslinele, cascavalul il dam pe razatoarea mare. Spalam ciupercile intr-o sita si le scurgem bine.

Intr-o tava  tapetata cu hartie de copt turnam jumatate din compozitia de aluat, cealalta jumatate pastrand-o pentru cea de-a doua tava.

Adaugam ingredientele pe rand, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului, in mod egal .

Dam la cuptor cca. 40 minute, avand grija sa intoarcem tava dupa cca 25 minute, pentru coacere uniforma.

Cand blatul se desprinde de peretii tavii presaram cascaval ras  si mai lasam 10 minute la cuptor , pana ce acesta se topeste. 

Scoatem tava din cuptor si servim pizza fierbinte, cu sos de rosii, sau o feliem si-o aranjam pe un platou, pentru a fi servita ca aperitiv, la un bufet rece.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de apa si faina variaza in functie de cata pizza dorim sa facem.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza casei 264458
retete culinare - Pizza casei 264459
retete culinare - Pizza casei 264460
retete culinare - Pizza casei 264461
retete culinare - Pizza casei 264462
retete culinare - Pizza casei 264463
retete culinare - Pizza casei 264464
retete culinare - Pizza casei 264465

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.09.2013, 12:27

Buneee

mirela0911 1

29.09.2013, 13:00

lucy2002 1

04.10.2013, 14:18

Foarte buna si se face imediat! MULTUMESC pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18