Pizza cu blat crocant

de Zamfira in Pizza, 27 Oct 2013 | 3048 vizualizari

 

O pizza foarte buna dar cu un blat crocant, putin uscat.

 

INGREDIENTE

  • Aluat crocant
  • 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura de iaurt
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 g sare
  • Topping-ul de pizza
  • 200 g ciuperci proaspete (1 cutie de ciuperci)
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g carnati picanti
  • 50 g masline
  • 4 linguri porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 4 linguri de sos de rosii (picant)
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat crocant:

Se pune intr-un castron 250 g faina, sarea, uleiul, apa calduta si o lingura de iaurt. Amestecam totul cu o lingura de lemn, apoi lasam la dospit in loc caldut, acoperit cu un servet de bumbac pentru 30 minute. Dupa aceast timp adaugam restul de faina, adica: 250 g. Framantam bine, bine aluatul si avem posibilitatea de a portiona aluatul in cate pizza dorim sa facem. In doua, trei sau patru bile (eu, am pastrat aluatul intreg). Acoperim totul cu un servet si-l lasam sa se odihneasca inca 25 minute.

! Foarte important sa respectam cu exactitate timpii de asteptare!

Intindem foaia sau foile de pizza, apasand cu degetele pe aluat si executand o miscare rotativa.

Ungem aluatul cu sos de rosii, presaram cimbru si oregano, apoi pe rand adaugam toate topping-urile.

Timp de coacere 25 minute (foc mediu).

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu blat crocant-0
Pizza cu blat crocant-1
Pizza cu blat crocant-2
Pizza cu blat crocant-3
Pizza cu blat crocant-4
Pizza cu blat crocant-5
Pizza cu blat crocant-6
Pizza cu blat crocant-7
Pizza cu blat crocant-8
Pizza cu blat crocant-9
Pizza cu blat crocant-10
Pizza cu blat crocant-11
Pizza cu blat crocant-12
Pizza cu blat crocant-13

COMENTARII (22)

Cris2711

Cris2711 1

27.10.2013, 17:26

Buna

diana_k

diana_k 1

27.10.2013, 18:12

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

27.10.2013, 18:12

Ce bunatateee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!