Pizza cu bordura de branza

de Miha in Pizza, 20 Mai 2010 | 2561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml lapte (sau apa)
  • 200-250 g faina
  • Pentru coroana de branza:
  • cascaval
  • telemea
  • Pentru umplutura:
  • ciuperci
  • sunca de pui
  • piept de pui
  • cascaval
  • masline
  • Pentru sos:
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
  • oregano
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu bordura de branza:

Aluat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine, programul de framantare+dospire.

Bordura de branza:

Cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, telemeaua se sfarama cu furculita, apoi se amesteca.

Umplutura:

Ciupercile se taie felii, iar sunca de pui cubulete. Pieptul de pui sarat si piperat dupa gust se prajeste usor in cateva linguri cu ulei de masline.

Aluatul se intinde pe masa infainata, intr-o foaie rotunde de cca 0.5 cm grosime. Pe marginea foii, de jur imprejur se presara cascavalul amestecat cu telemea, apoi marginile se ruleaza catre interior, formand bordura.

Cu atentie se transfera aluatul in tava unsa cu putin ulei. Ungem blatul cu sucul de rosii amestecat cu condimente, apoi umplem coroana cu sunca, pieptul de pui, ciuperci si cascaval. Garnisim cu masline de jur imprejur si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Pizza cu bordura de branza-0
Pizza cu bordura de branza-1
Pizza cu bordura de branza-2
Pizza cu bordura de branza-3

COMENTARII (14)

mena29

mena29 1

24.05.2010, 17:30

epurasha2bb

epurasha2bb 1

16.06.2010, 14:44

fata miha pe asta unde-ai ascuns-o ca nu am vazut-o pana acum! ce tare e!!!5 furci si fac si eu!

nilgun

nilgun 1

06.09.2013, 22:50

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!