Pizza cu branza si usturoi

de RuxyRux in Pizza, 23 Ian 2013 | 8725 vizualizari

 

Pizzzzaaaaaaaaaa time! Ce-mi place cel mai mult la aceasta geniala inventie italiana este faptul ca e atat de versatila...si desigur o putem face de fiecare data dupa cum avem inspiratie si pofta...:va invit la cina :)

 

INGREDIENTE

Blat de pizza:

  • 2 cani si jumatate de faina alba
  • 1/2 cana de faina integrala
  • 1 lingurita de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de chimen

Topping:

  • ardei gras
  • branza feta( sau telemea)
  • edamer( cascaval, mozarella ce doriti)
  • masline
  • rosii uscate
  • smantana
  • usturoi
  • suc de rosii ( ideal preparat in casa)
  • condimente: busuioc, oregano, rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu branza si usturoi:

Eu am preparat doua pizze mari dar desigur daca se doreste se pot face si 4 mai micute.

Faina se cerne . drojdia se lichefiaza intr-un bol cu trei patru linguri apa calduta( din total). Se amesteca apoi cu faina, se adauga sarea, apa calduta si se framanta aluatul de pizza, la sfarsit se incorporeaza uleiul si se mai framanta putin. Se da forma aluatului, se cresteaza adanc cu un cutit si se lasa la crescut la loc caldut( langa aragaz) pentru 30 de minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala ardeiul se taie felii, se rade branza, apoi edamerul, se amesteca smantana( eu am pus aproximativ o cana si jumatate) cu usturoiul( 5 catei zdrobiti).

Se scot samburii maslinelor( daca nu faceti asta aveti grija sa spuneti celor ce vor manca :)))

Se pliaza aluatul de trei ori spre interior, apoi se imparte in doua bucati( sau 4)

Se tapeteaza forma de pizza cu hartie de copt si se aseaza blatul apoi se va intinde cu mana pana in margine. 

Ungem cu sucul de rosii pe care l-am condimentat cu busuioc, oregano si rozmarin, apoi punem cateva linguri de smantana cu usturoi, branza rasa, ardeiul, maslinele, rosiile uscate, edamerul( sau mozzarella), mai stropim cu putin suc de rosii si gata o punem la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. E o pizza mai altfel fara carne si daca doriti nu va impiedica nimeni sa puneti ce va place, kaizer, sunca, salam etc,......dar e tare tare gustoasa si asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu branza si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

babi5 1

11.08.2013, 17:04

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 16:00

interesanta reteta

babi5 1

11.12.2014, 11:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza ai peperoni (Pizza de post cu ardei grasi )