Pizza cu spanac

de Dulceatadetrandafiri in Pizza, 21 Aug 2011 | 1319 vizualizari

 

Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva :) !

 

INGREDIENTE

  • Am folosit tava de pizza a cuptorului si urmatoarele ingrediente (foto 1 si foto 2 - mai mult din ratiuni estetice :) ): Pentru aluatul crocant:
  • 300 gr faina
  • 75 gr gris
  • 225 ml apa
  • un pliculet de drojdie (7 gr)
  • o lingura de ulei de masline (care s-a fofilat si nu apare in poza)
  • sare
  • Pentru restul compozitiei:
  • aprox. 300 gr (280 gr pe masurate) spanac congelat
  • 250 gr mozzarella
  • 200 gr sos de tomate Cirio
  • cimbru, busuioc, oregano
  • optional amestec de cascaval si branza pentru pizza (gen parmezan)
  • cateva rosioare cherry sau cateva felii de rosii obisnuite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.

Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.

Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella.

Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu spanac 121670
retete culinare - Pizza cu spanac 121671
retete culinare - Pizza cu spanac 121672
retete culinare - Pizza cu spanac 121673
retete culinare - Pizza cu spanac 121675
retete culinare - Pizza cu spanac 121677

COMENTARII (8)

jolygina 1

22.08.2011, 08:38

imi place

Sidy 1

23.08.2011, 07:34

Tare bine mai arata Trebuie incercata

divainbucatarie 1

23.08.2011, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18