Pizza cu şuncă şi ciuperci

de diaconta in Pizza, 30 Apr 2013 | 2585 vizualizari

 

Cei care mă cunosc,ştiu deja că aveam o problema cu blatul de pizza.Nu-mi reuşea niciodată aşa cum aş fi dorit:subţire,crocant şi gustos.Un prieten drag s-a cam supărat că tot ziceam eu pe aici treaba asta,aşa că mi-a trimis pe mail o reţetă de blat de pizza cu rezultat garantat.Aşa a şi fost,aşa că dacă citeşte reţeta îi mulţumesc.A fost aşa cum a spus.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de pizza:
  • 1 cana si jumatate de faina (aprox.300 g)
  • 10 g drojdie proaspata sau un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml apa calduta
  • Sare,1/2 lingurita am pus eu
  • Optional o lingurita busuioc uscat
  • Pentru topping:
  • 200 g sunca
  • Cateva felii de prosciutto
  • 200 g ciuperci din conserva
  • 200 g mozzarella
  • 100 ml suc de rosii
  • piper
  • Cateva rosii cherry
  • Cateva frunze de busuioc
  • Ketchup si sos Iuţel pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu şuncă şi ciuperci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina.

Am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu putina sare,am pus apoi drojdia,uleiul de masline.

Am pus apa calduta si am amestecat pâna s-a format o coca omogena.

Dupa aceasta,am luat coca din vas si am framântat-o cu ambele mâini în aer.

La faza aceasta prietenul meu spunea asa: „Framânt-o în aer câteva minute,pâna te dor mâinile de nu mai poţi….

Trebuie sa ajunga moale si elastica,deci cam pe dos decât ai freca ceva cu ambele mâini” J)))

N-am prea priceput eu ce vrea sa zica,dar cred ca a ieşit ceea ce a trebuit.

Am presarat faina pe un blat,am întins putin coca,apasând-o cu degetele,am acoperit cu un stergar si am lasat 15 minute sa dospeasca în loc caldut.

Dupa aceasta,am pus coca la frigider pentru o ora.

Dupa o ora,am întins o foaie foarte subtire(am avut o pizza medie  si o pizza împaturita).

Pe foaie am pus ketchup cu putin piper si busuioc,apoi sunca,ciupercile si prosciutto.

Deasupra am razuit mozzarella si am pus cateva rosii cherry.

Eu am întors putin marginile peste umplutura.

Am pus la cuptor  cam 20 de minute pâna s-a copt  blatul.

Am servit cu ketchup si sos Iuţel.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224015
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224016
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224017
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224018
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224019
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224020
retete culinare - Pizza cu şuncă şi ciuperci 224021

COMENTARII (46)

Ligia Bxl 1

24.07.2013, 00:01

ahh ce bine arata

diaconta 1

24.07.2013, 00:02

Ligia,prima mea pizza de care am fost multumita ))

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 00:14

grozava pizza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S