Pizza "la masina de paine"

de klausenburger_adica Lacrima in Pizza, 4 Mai 2014 | 8166 vizualizari

 

Imi place sa fac aluaturi framantate, insa mai putin sa le framant. Nu de alta, dar de mica povestea-pacalici cu "asudatul grindei" m-a prins cam prea tare si a devenit motiv de evitat aluaturile framantate. Ca sa scape de gura mea atunci cand ma punea sa o ajut si sa framant te-miri-ce fel de aluat, mama imi raspundea sec la intrebarea constanta: "Cand e gata mama?". Zicea doar: "Cand o asuda grinda". Si ma tot uitam sa vad de-a asudat. Nu asuda niciodata, motiv pentru care am invatat s-o stropesc cu apa spre disperarea mamei care isi vedea "pictati" astfel si peretii, nu doar grinzile care pentru mine erau de fapt chenarul usii. Motiv pentru care si acum, pun masina la framantat si astept sa asude "dansa" si nu eu. Si, credeti-ma, e teribil de convenabil mai ales cand ai nevoie de o cina rapida, sau ai oameni flamanzi, musafiri in asteptare si cu chef de vorba si alte asemenea grabite ocazii. Asadar iata reteta mea de "pizza la masina de paine". - See more at: http://klausburger.blogspot.ro/2014/05/pizza-la-masina-de-paine.html#sthash.4zuWVp7t.dpuf

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 350 gr faina
  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr legume congelate (porumb, broccoli, varza bruxelles, mazare, morcov etc)
  • 1 ardei rosu mare
  • 1-2 bucati carnat afumat (optional)
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir de usturoi verde
  • 6-8 rosioare cherry (sau 1-2 rosii mari)
  • 200 gr cascaval
  • 200 ml suc de rosii condimentat dupa gust
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "la masina de paine":

1. Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine conform cu instructiunile masinii (ingredientele uscate primele, sau ultimele, in functie de tipul masinii de facut paine). Setati pe programul scurt si lasati masina doar sa amestece si sa framante aluatul. Oprit-o cand a terminat de framantat si scoateti aluatul. Intindeti coca in tava tapetata cu foaie pentru copt si lasati-o pe masa din bucatarie. (Atentie! Aluatul trebuie sa fie mai moale, elastic, dar nu excesiv de moale. Daca mai trebuie, si in functie de calitatea fainii, mai adaugati faina.)  

2. Treceti legumele congelate printr-un jet de apa fierbinte si lasati-le pe masa din bucatarie intr-o sita sa se scurga de apa. Optional, le puteti si opari cateva minute in apa clocotita si apoi sa le stoarceti bine de apa.  

3. Ungeti aluatul din tava cu sos de rosii condimentat dupa gust. Eu pun: rozmarin, salvie, chimion, sare si piper. Aseazati legumele oparite peste, iar deasupra asezati carnatul taiat felii potrivit de mari, apoi presarati ceapa si usturoiul verde, rosiile taiate felii, ardeiul, asezonati cu sare si piper si razuiti cascaval de-asupra.   

4. Coaceti pizza in cuptorul bine incins dinainte pana cand aluatul devine rumenit si e crocant pe margini.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "la masina de paine"" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:04

apetisanta

klausenburger_adica Lacrima 1

05.05.2014, 15:20

Este! Abia astept sa o incercati si voi si sa-mi spuneti cum v-a placut

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa