Pizza "la masina de paine"

de klausenburger_adica Lacrima in Pizza, 4 Mai 2014 | 924 vizualizari

 

Imi place sa fac aluaturi framantate, insa mai putin sa le framant. Nu de alta, dar de mica povestea-pacalici cu "asudatul grindei" m-a prins cam prea tare si a devenit motiv de evitat aluaturile framantate. Ca sa scape de gura mea atunci cand ma punea sa o ajut si sa framant te-miri-ce fel de aluat, mama imi raspundea sec la intrebarea constanta: "Cand e gata mama?". Zicea doar: "Cand o asuda grinda". Si ma tot uitam sa vad de-a asudat. Nu asuda niciodata, motiv pentru care am invatat s-o stropesc cu apa spre disperarea mamei care isi vedea "pictati" astfel si peretii, nu doar grinzile care pentru mine erau de fapt chenarul usii. Motiv pentru care si acum, pun masina la framantat si astept sa asude "dansa" si nu eu. Si, credeti-ma, e teribil de convenabil mai ales cand ai nevoie de o cina rapida, sau ai oameni flamanzi, musafiri in asteptare si cu chef de vorba si alte asemenea grabite ocazii. Asadar iata reteta mea de "pizza la masina de paine". - See more at: http://klausburger.blogspot.ro/2014/05/pizza-la-masina-de-paine.html#sthash.4zuWVp7t.dpuf

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 350 gr faina
  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr legume congelate (porumb, broccoli, varza bruxelles, mazare, morcov etc)
  • 1 ardei rosu mare
  • 1-2 bucati carnat afumat (optional)
  • 2 cepe verzi
  • 1 fir de usturoi verde
  • 6-8 rosioare cherry (sau 1-2 rosii mari)
  • 200 gr cascaval
  • 200 ml suc de rosii condimentat dupa gust
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "la masina de paine":

1. Puneti toate ingredientele pentru aluat in masina de paine conform cu instructiunile masinii (ingredientele uscate primele, sau ultimele, in functie de tipul masinii de facut paine). Setati pe programul scurt si lasati masina doar sa amestece si sa framante aluatul. Oprit-o cand a terminat de framantat si scoateti aluatul. Intindeti coca in tava tapetata cu foaie pentru copt si lasati-o pe masa din bucatarie. (Atentie! Aluatul trebuie sa fie mai moale, elastic, dar nu excesiv de moale. Daca mai trebuie, si in functie de calitatea fainii, mai adaugati faina.)  

2. Treceti legumele congelate printr-un jet de apa fierbinte si lasati-le pe masa din bucatarie intr-o sita sa se scurga de apa. Optional, le puteti si opari cateva minute in apa clocotita si apoi sa le stoarceti bine de apa.  

3. Ungeti aluatul din tava cu sos de rosii condimentat dupa gust. Eu pun: rozmarin, salvie, chimion, sare si piper. Aseazati legumele oparite peste, iar deasupra asezati carnatul taiat felii potrivit de mari, apoi presarati ceapa si usturoiul verde, rosiile taiate felii, ardeiul, asezonati cu sare si piper si razuiti cascaval de-asupra.   

4. Coaceti pizza in cuptorul bine incins dinainte pana cand aluatul devine rumenit si e crocant pe margini.

 

 

COMENTARII (7)

Rocsi 1

04.05.2014, 19:47

Krystyan Trendy 1

05.05.2014, 13:04

apetisanta

klausenburger_adica Lacrima 1

05.05.2014, 15:20

Este! Abia astept sa o incercati si voi si sa-mi spuneti cum v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L