Pizza la tigaie

de mirela0911 in Pizza, 12 Mar 2017 | 17327 vizualizari

 

Daca aveti toate ingredientele pregatite si la indemana, in 30 de minute pizza este si gata mancata! :D :)))
Am preluat ideea de la Dia si chiar am preparat-o de multe ori, nu ai cum sa dai gres! Multumesc, Dia! >:D<

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 1 ou
  • 1/2 lgt sare
  • 3 lg iaurt grecesc
  • 2 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 7-8 lg faina

Pt. topping:

  • sos de pizza (eu am avut preparat in casa)
  • 1 buc carnat picant
  • 2-3 felii sunca
  • 1 ceapa rosie
  • ardei gras
  • 4-5 ciuperci champignon (depinde de marime)
  • rondele de ardei iute
  • 60 g cascaval
  • putin unt pentru uns tigaia
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie:

Se pregateste topping-ul. Carnatul se taie rondele. Ciupercile se curata de pielita, se spala, se sterg bine, apoi se taie felii. Sunca se taie fasii. Ceapa se taie julienne, iar din ardeiul iute se taie cateva rondele. Ardeiul gras (indiferent de culoare) se taie felii. Se pregatesc astfel incat sa le avem la indemana.

Intr-un bol, se bate cu un tel oul cu sarea. Se adauga iaurtul si uleiul si se amesteca din nou. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ou. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.

Tigaia in care se va coace pizza, se unge bine cu unt. Cu ajutorul unei linguri, se intinde aluatul pe toata suprafata tigaii. Se unge cu sosul de pizza, apoi se asaza dupa preferinte, carnatul, sunca, ceapa, ciupercile, ardeiul, etc. Deasupra se rade cascaval. 

Se pune capacul pe tigaie si se asaza pe focul dat la minim, pe ochiul cel mare al aragazului. Timp de 10 minute nu se va ridica deloc capacul. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se verifica daca blatul este crocant dupa preferintele fiecaruia, in caz contrar se mai lasa putin. 

Cand este gata, se scoate pe un platou, se feliaza si se serveste alaturi de ketchup sau simpla.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Aluatul va fi usor lipicios, dar se poate uda putin lingura, pentru a se intinde mai usor.

2

Toppingul poate diferi in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat din branza